Wat ga je doen?

Het Maastricht universitair medisch centrum wil hun team graag versterken met een apotheker die hart heeft voor de farmaceutische zorg binnen en buiten het ziekenhuis. Patientenzorg zal een kern vormen van deze functie, waarbij je jezelf kunt ontwikkelen in onze academische omgeving.
Naast patiëntenzorg is er de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan één of meer van onderstaande projecten.

Eind 2024 gaat het MUMC+ met een nieuw elektronisch patiëntendossier live en ook staan er grote huisvestingsprojecten op stapel. Onder de noemer ‘Medicatieproces op Maat’ hebben wij een ambitieus programma met diverse verbeterprojecten om de farmaceutische specialistische zorg nog een stap verder te brengen.

In aansluiting op je ervaring, ambities en competenties zullen we gezamenlijk een passend takenpakket voor je samenstellen.
Wil jij ons helpen onze doelen te verwezenlijken en tegelijk jezelf verder ontwikkelen in een innovatieve omgeving? Klik hier voor de website

Wat vragen wij van jou?

Wij zoeken een gemotiveerde en betrokken apotheker. Je handelt vanuit de intentie de mens achter de patiënt en medewerker te ondersteunen. Je gaat uit van wat wél kan en neemt daarbij zelf het initiatief. Je maakt verbinding met de patiënt, het team binnen de apotheek en de collega’s in het MUMC+.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Hoe ziet je werkomgeving er uit?

De afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie levert farmaceutisch specialistische zorg aan alle patiënten van het Maastricht UMC+. We doen dat vanuit de intentie om de patiënten en medewerkers gelukkig te maken. Vanuit deze gedachte geeft een hecht en collegiaal team van enthousiaste medewerkers vorm aan de zorgpaden. De klinische- en poliklinische zorg zijn volledig geïntegreerd en georganiseerd rond de 8 Centra voor patiëntenzorg die het MUMC+ kent. We werken in een dynamische academische omgeving, wat ons alle mogelijkheden biedt om ons mooie vak te innoveren. Daarin willen we koploper zijn in Nederland.

Vanuit onze VTGM unit maken we complexe bereidingen klaar en leveren aan nagenoeg het hele ziekenhuis 7×24 uur ready to administer parenteralia. We zetten in op scheiding van zorg en logistiek, waarbij we het geneesmiddel aan de patiënt willen leveren vanuit één locatie, zowel intramuraal als extramuraal. Daarbij hoort doorgebruik thuismedicatie en afleveren op de plek en manier die de patiënt wenst. We hebben een nieuw laboratorium voor TDM en Toxicologie en zijn bezig de forensische toxicologie te ontwikkelen. Vanuit de Klinische Trial Unit ondersteunen we het ziekenhuis bij klinische geneesmiddelen onderzoek en hebben zitting in de METC van het MUMC+.

Twee belangrijke kerntaken binnen ons werk zijn onderzoek en opleiding & onderwijs. We leiden ziekenhuisapothekers op in samenwerking met VieCuri MC en het Zuyderland MC en hebben in samenwerking met de Afdeling Interne Geneeskunde de bevoegdheid klinisch farmacologen op te leiden. Het onderzoek van de afdeling richt zich op het bevorderen van goed geneesmiddelgebruik in de zorgketen. Wij geven onderwijs, voornamelijk aan geneeskundestudenten, binnen de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht.

Arbeidsovereenkomst

Het betreft een tijdelijk arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 van de Cao umc.

Wat bieden wij?

De cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:

  • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
  • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
  • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
  • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
  • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Salaris

Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: 043-387 59 77 of per mail: recruitment@mumc.nl
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl. Klik hier voor reageren via de website.

Een screening en/of online assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.