Over de vacature

 • 36 uur per week
 • Bepaalde tijd
 • 9 maanden
 • Schaal 10/11
 • Fulltime: min € 3359 – max € 6156 bruto per maand
 • Solliciteer voor 9 april 2024
 • Datum eerste gesprek: in de periode van 16 tot en met 22 april 2024
 • Klik hier voor de volledige vacature

Functie

Ben jij een apotheker die enthousiast wordt van uitdagende vraagstukken op het gebied van Voor Toediening Gereedmaken en bereiden van geneesmiddelen, GMP, onderzoek met geneesmiddelen en patiëntenzorg? Hou je er van om in een dynamische omgeving samen te werken met verschillende professionals? Dan zoeken wij jou!

Als anios ziekenhuisfarmacie in het bereidingencentrum van de apotheek van het Radboudumc speel je een belangrijke rol voor de patiëntenzorg en voor het klinisch wetenschappelijk onderzoek met geneesmiddelen. Je werkt in een dynamische omgeving met uitdagende vraagstukken op het gebied van VTGM en bereidingen.

Als anios houd je je bezig met de dagelijkse vraagstukken over VTGM van geneesmiddelen in de dagdiensten. Je  zorgt ervoor dat de voor toediening gereedgemaakte of bereide geneesmiddelen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en dat we deze op tijd leveren aan onze logistieke afdeling. De medicatie is bestemd voor in het Radboudumc opgenomen patiënten, voor andere ziekenhuizen en voor patiënten thuis.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het handboek parenteralia en begeleid je inhoudelijk het team van medewerkers dat de VTGM op de verpleegafdelingen uitvoert.
Je stelt productdossiers en bereidingsprotocollen op voor klinisch geneesmiddelen onderzoek en bent met je collega’s de vraagbaak voor de clinical trial unit met betrekking tot studies waarvoor producten bereid of VTGM gemaakt moeten worden.

Iedere (ziekenhuis)apotheker binnen het Radboudumc vervult een rol bij invulling van de 24/7 dienstverlening van onze apotheek.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Dagdiensten voor het bereidingencentrum.
 • Verantwoordelijk voor handboek parenteralia en adviserend aan de VTGM medewerkers op de afdeling.
 • Opstellen van productdossiers en protocollen voor klinisch geneesmiddelen onderzoek.

Profiel

Als apotheker in Nederland vind je het klaarmaken en bereiden van geneesmiddelen een mooi onderdeel van het vak. Ervaring in de ziekenhuisfarmacie is een pre, maar geen must. Je bent analytisch, daadkrachtige, constructief en pragmatisch, waardoor je in staat bent om complexe situaties effectief aan te pakken.

Je vindt het belangrijk om communicatief vaardig te zijn en verschillende professies en belangen binnen de farmaceutische sector te verbinden. Hierdoor kun je effectief samenwerken met collega’s en andere belanghebbenden om de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Werkplek

De Apotheek speelt een centrale rol in de voorziening van geneesmiddelen en de (her)verwerking van reusable medische hulpmiddelen. Wij leveren geneesmiddelen voor patiënten van het Radboudumc tijdens verblijf in het ziekenhuis en voor de behandeling thuis. We beschikken over diverse certificeringen, waaronder HKZ openbare apotheken, ISO 15189 Laboratoria en GMP en GMP-z voor de bereiding en het Voor Toediening Gereed Maken van geneesmiddelen. Binnen onze Apotheek investeren we doorlopend in verbetering door innovatie. Er werken ongeveer 450 medewerkers bij de Apotheek op de terreinen patiëntenzorg, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

Je gaat onderdeel uitmaken van het Bereidingencentrum van de Apotheek. Het bereidingencentrum bestaat uit de onderdelen Radiofarmacie, ATMP’s, bereidingen conventioneel en lab farmaceutische analyse. In het bereidingencentrum werken 5 ziekenhuisapothekers en 2 apothekers, wegens zwangerschapsverlof van een van de collega’s en tijdelijke vacature ruimte hebben we plaats voor een periode van 9 maanden voor een ANIOS.

Het Bereidingencentrum van de Apotheek is een erg prettige omgeving om in te werken. We zijn een hecht team. Het onderlinge vertrouwen is groot en we zijn altijd bereid om elkaar te helpen.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

We zijn er voor iedereen
Wist je dat het Radboudumc tot de meest inclusieve organisaties ter wereld behoort? We staan op plek 52 in de internationale ranking van Financial Times. Daarmee zijn we de hoogst genoteerde gezondheidsorganisatie van Nederland. We streven naar een goede (gender)balans in alle functies. En je krijgt de kans je unieke persoonlijkheid en talenten in te zetten. Dus wie jij ook bent, je bent welkom!