De Stuco Actueel wordt iedere maand geüpdatet, zodat studenten op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen het departement Farmaceutische Wetenschappen en projecten van de Studiecommissie.

Hallo lieve UP’ers,

De laatste maand van dit collegejaar is alweer begonnen. Nog even volhouden met de laatste tentamens en deadlines, en dan is het zomervakantie. Hopelijk heeft iedereen een leuk jaar gehad en hebben alle eerstejaars hun BSA gehaald.

Afgelopen maand vond de laatste activiteit van deze StuCo plaats, namelijk het middagsymposium. Deze had het thema ‘Early Life Exposure’. We hopen dat iedereen hier erg van genoten heeft en veel van heeft geleerd.

Juni heeft weer een druk programma op de agenda staan. Maandag 3 juni zal de interdisciplinaire lezing met S.V. Hygieia plaatsvinden waar we meer zullen leren over humane en dierlijke medicijnontwikkeling. Op 5 juni zal de Kookcie een pasta workshop organiseren. Mocht je naar Italië op vakantie gaan deze zomer, moet je deze dus zeker niet missen.

Op 12 juni zal de Wissel-ALV plaatsvinden. Het huidige bestuur zal dan plaats maken voor het KB, die zich dan officieel bestuur mogen gaan noemen. Ook deze StuCo zal dan plaats maken voor de StuCo ’24/’25. We zullen het erg missen om voor jullie deze StuCo Actueels te mogen schrijven, maar geloven helemaal dat de nieuwe StuCo dit goed zal oppakken.

Na de ALV, zal de EFC de boel overnemen voor het EFC-wisselfeest. Op 17 juni zal de laatste maandelijkse borrel van het collegejaar plaatsvinden en de maand zal worden afgesloten met het S&G Eindejaarsweekend. Vergeet vooral niet je hiervoor aan te melden, want het wordt weer een weekend voor gezelligheid.

Succes met de laatste loodjes allemaal! Dit was de laatste StuCo Actueel van dit jaar. Hopelijk hebben jullie ervan genoten.

Liefs,
De Studiecommissie 2023-2024

Hallo lieve U.P.’ers

De lente is alweer begonnen en dat betekent dat het zonnetje weer gaat schijnen! De tentamenperiode is bijna afgelopen dus nog even doorzetten.

In april staan er weer verschillende activiteiten op de agenda. De maand wordt op 3 april meteen afgetrapt door de Ménage à Trois met het thema ‘Sweet DRIEms’. Dit vind plaats tussen 23:00-03:00 en de deuren sluiten om 01:00 uur. Verder wordt op deze dag de Business Course Gupta Strategists gegeven in het Buys Ballotgebouw 1.06. Ben je analytisch sterk en vind je het leuk om complexe problemen op te lossen? Meld je dan aan voor de workshop.

In de week van 15 april zal de Buitenlandexcursie naar Glasgow plaatsnemen en gaat een groep U.P.’ers een informatieve week vol leerzame en sociale activiteiten meemaken.

Daarna begint eindelijk de laatste periode van dit academische jaar. De periode begint op 22 april met een borrel waarbij ook de Goededoelenshow plaats plaatsvindt. Op de 23e organiseert de CPS-commissie de pub crawl. De week erop vinden de Ofimedicine excursie op 29 april en workshop ‘Werk aan je Welzijn’ op 30 april plaats.

Tenslotte vindt het lustrumonthullingsfeest op 1 mei plaats! Natuurlijk wilt iedereen het thema van het 26e lustrum wel weten, dus zorg vooral dat je erbij bent.

Succes nog met de laatste weken van periode 3 en tot de volgende StuCo Actueel!

Liefs,
De Studiecomissie 2023-2024

Hallo lieve U.P.’ers,

Allereerst willen wij iedereen een gelukkig en gezond 2024 wensen! We hopen op een jaar vol leuke activiteiten met veel gezellige U.P’ers, georganiseerd door de commissies van UP.

Het is januari en dat betekent dat de eerste helft van het collegejaar er alweer bijna op zit. Nu gaan we ervanuit dat iedereen tot rust is gekomen in de kerstvakantie om weer te gaan strijden voor de tentamens die er over een paar weken weer aankomen.

Ook zijn er deze maand weer een aantal leuke U.P.-activiteiten georganiseerd. Zo staat de U.P.-jaartruiborrel op de agenda voor maandag 8 januari. Ook zal het S&G-nieuwjaarsdiner weer plaatsvinden, wat gevolgd wordt door het EFC-feest met als thema ‘Après-ski’. Hou deze datum vrij in je agenda, want het belooft een gezellige avond te worden!

Ondertussen zijn wij als StuCo druk bezig met het voorbereiden van het middagsymposium dat plaats zal vinden op woensdag 15 mei.

We wensen iedereen alvast heel veel succes met het leren voor de aankomende tentamens en tot de volgende StuCo actueel!

Liefs,

De Studiecommissie 2023-2024

Lieve UP’ers,

Het is alweer december en dat betekent dat de kerstvakantie steeds dichterbij komt! Hopelijk hebben jullie nog wat energie en motivatie over om de laatste weken voor de vakantie nog even te knallen.

Ook de komende weken staan er nog verschillende activiteiten op de planning. Zo kunnen jullie bij eerste maandag van de maand samen met Sinterklaas borrelen en kunnen de eerstejaars op 9 december hun ouders een kijkje geven in een dag van een Farmacie/CPS student op de ouderdag. Ook wordt er deze maand een eerstejaars symposium gegeven in Ruppert 042 op 12 december. Een perfecte gelegenheid om meer te weten te komen over de toegankelijkheid van medicijnen, tekorten van medicijnen en om een SAC punt te halen! Als één van de laatste activiteiten staat op 20 december de Damesch- en Heerenactivteit gepland, waarna iedereen de volgende dag volledig kan genieten van een heerlijke en warme Kookcie-lunch.

Oh en vergeet je ook zeker niet in te schrijven voor de Buitenlandexcursie op 14 of 15 december. Dit jaar zal een groep UP’ers afreizen naar het Schotse Glasgow wat je zeker niet wilt missen!

Succes met de laatste loodjes en alvast een fijne kerst en jaarwisseling gewenst!

Liefs,

De Studiecommissie 2023-2024

Hallo lieve U.P.’ers,

We zitten alweer in november en dat betekent dat het einde van periode 1 in zicht is. Dat betekent ook dat de tentamenweek er weer aan zit te komen. Velen van jullie zullen ondertussen wel hard zitten te blokken. Wij wensen jullie alvast heel veel succes met de tentamens!

Naast het studeren, valt er gelukkig deze maand ook veel leuks te beleven. Het is volgende week namelijk Dies Natalis! Of te wel, een week vol viering en leuke activiteiten, waaronder het Dies symposium en de Diesbuitendag. Deze verjaardagsweek wordt op vrijdag 17 november afgesloten met het Diesgala, dus trek je mooiste outfit aan!

Verder vindt deze maand de Docentenstudentensporttoernooi plaats op 24 november. En staat er een excursie naar Apotheek Overvecht gepland op 28 november, dus vergeet je niet aan te melden.

Wij als StuCo kijken met een goed gevoel terug op onze laatste activiteit, het denksporttoernooi. Maar wij zitten zeker niet stil hoor. We zijn namelijk al weer druk bezig met het middagsymposium, die plaats zal vinden op 15 mei 2024. Zet het dus snel in je agenda! Wat het onderwerp is, blijft alleen nog wel eventjes geheim.

Tot de volgende StuCo Actueel!

Liefs,

De Studiecommissie 2023-2024

Hallo lieve UP’ers,

De eerste maand van het studiejaar zit er alweer op. Als je nog wat aan het uitrusten was van de zomervakantie, is het nu wel echt de tijd om weer te beginnen met studeren, want de tentamens zijn alweer in zicht.

De StuCo is afgelopen maand druk bezig geweest met het organiseren van het denksporttoernooi, dat 27 september plaatsvond. Het was een gezellige middag waarbij we allerlei spelletjes speelden onder tijdsdruk. Het was een echte race tegen de klok. Imme, Jonathan, Mart en Anna gefeliciteerd, jullie waren de meest stressbestendige en terechte winnaars!

Ook willen wij alle bachelorstudenten die hun diploma in ontvangst hebben mogen nemen van harte feliciteren, wij wensen jullie veel succes in jullie vervolgopleiding!

Afgelopen maand vond ook het avondsymposium plaats met als thema ‘Mental Health: stress and performance pressure’. Het was een leerzame avond, waarbij er werd ingegaan op stress en prestatiedruk.

Ook komende maand staan er weer allerlei leuke activiteiten op de planning. Zo beginnen we maandag 9 oktober met een borrel. Mocht je benieuwd zijn naar het thema van de diesweek, kom dan zeker naar het dies onthullingsfeest. Ook vindt er een excursie plaats door de apotheek en groothandel van Mosadex. Verder vindt de openbare farmacieavond voor de bachelorstudenten plaats en het UP-darttoernooi. En als laatste staat er een ALV op de planning.

Tot de volgende StuCo Actueel!

 

Liefs,

De Studiecommissie 2023-2024

Hallo lieve U.P.’ers,
Deze week is het nieuwe collegejaar 2023-2024 weer begonnen! Hopelijk zijn jullie allemaal goed uitgerust tijdens de zomervakantie, en klaar om weer een jaar te knallen. We hebben er weer een nieuwe cohort eerstejaars bij, die staan te poppelen om te beginnen met de studie. Deze nieuwe studentjes trappen deze week hun studententijd af met het introductiekamp op de Hoof. Wij zijn ook met plezier begonnen als de nieuwe StuCo van dit jaar.
Wij zijn dan ook druk bezig met het organiseren van onze eerste activiteit: het U.P. Denksporttoernooi! Dit jaar staat in het teken van ‘Time’s U.P.!’. Win jij de race tegen de klok? Deze spannende race zal plaatsvinden op 27 september in De Vagant, dus kom vooral!
Verder staan er nog een aantal andere leuke activiteiten op de agenda deze maand. Zo vindt de eerste borrel van het jaar plaats op 11 september. Dit is de perfecte mogelijkheid om even bij te kletsen met je studiegenootjes over alles wat heeft plaatsgevonden tijdens de o-zo-heerlijke zomer, of om nieuwe mensen te leren kennen. Daarnaast vinden deze maand ook de master activiteit, het EFC-feest, de Kookcie lunch, en natuurlijk niet te vergeten, het avond symposium plaats. Dit educatieve symposium zal plaatsvinden op maandagavond 25 september.
Hopelijk zien we jullie snel bij deze activiteiten. Veel succes allemaal met dit nieuwe studiejaar. Tot de volgende StuCo Actueel!
Liefs,
De Studiecommissie 2023-2024

Lieve U.P.’ers,

De Docentenstudentenquiz staat deze maand voor de deur! We hebben natuurlijk een hele leuke quiz voor jullie in petto. Dus wie is er klaar om onze docenten eens even te laten zien hoe slim wij wel niet zijn? Er zijn al veel aanmeldingen, zowel van docenten als studenten, maar hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dus schroom niet! Er zullen verschillende hele leuke categorieën voorbijkomen.

Daarnaast staan de tentamens alweer voor de deur aan het eind van deze maand. Dus tijd om het leren niet langer uit te stellen en de boeken in te duiken. Wij weten zeker dat jullie dit als geen ander kunnen; dus pak een theetje erbij en koekjes om jezelf te belonen en ga voor het allerbeste! Studeer je op Utrecht Science Park? Haal dan tussen het leren door gezellig koffie of thee op het U.P.-hol, dat voor jullie geopend is!

Tot donderdag 6 april bij de Docentenstudentenquiz en alvast veel succes met de tentamens deze maand!

Liefs,

De Studiecommissie 2022-2023

Lieve U.P.’ers,

De tentamens van blok 2 zijn weer achter de rug en de volgende periode staat voor de deur. Hopelijk hebben jullie allemaal weer frisse moed om te beginnen aan jullie nieuwe vakken. Deze maand staat voor ons in het teken van de voorbereidingen voor de Docentenstudentenquiz, te houden op donderdag 6 april, en het Afternoon Symposium, te houden op woensdag 10 mei. We hebben het er maar druk mee, maar doen dat met alle liefde!

Voor U.P. staat er weer een drukke maand op de planning met als hoogtepunt het EFC-feest, waar we allemaal mogen shinen in onze mooiste witte outfit. Wij kijken hier nu al naar uit en naar de Kookcie-lunch de dag erna. Nadat vorig jaar Battle of the Bands was afgelast, staat deze activiteit dit jaar weer op de agenda en dat betekent dat we dit feest ook zeker moeten meepakken om onze band aan te moedigen!

Voor nu gaan wij verder met alle voorbereidingen en hopen we velen van jullie te mogen ontmoeten op onze komende activiteiten. Succes met de nieuwe periode en geniet ondanks alle stakingen van alle nieuwe kennis die jullie mogen gaan opdoen!

Liefs,

De Studiecommissie 2022-2023

Lieve U.P.’ers,

Nieuwe site, dus ook tijd voor een nieuwe StuCo-actueel! Wat een leuke dingen hebben we de laatste tijd weer met U.P. gedaan. Ik denk dat we allemaal wel kunnen stellen dat het hoogtepunt het almanakonthullingsfeest was. Hoewel de opkomst van onze commissie een beetje tegenviel, maakte dat de gezelligheid er niet minder op! Wel hebben we ondertussen allemaal een beetje haat aan die dobbelstenen in onze biertjes…

Als we kijken naar de komende U.P.-activiteiten, zien we dat er een cohort-borreluurtje voor de masterstudenten op de planning staat, gecombineerd met de KB-onthullingsborrel! Spannend!!! Wie denken jullie dat het kandidaatsbestuur wordt? Verder staan op de planning de workshop grenzeloos koken, reünistendag en de masteractiviteit. We hopen jullie hier natuurlijk te zien!

Oh en om jullie een beetje te stimuleren om de StuCo-actueel te lezen, laten we een wedstrijdje beginnen. Wie op de eerstvolgende U.P.-borrel (KB-onthullingsborrel) de meeste foto’s maakt met ons als StuCo, staat een verrassinkje te wachten! ;)

Liefs,

De Studiecommissie 2022-2023

Heee mede-U.P.’ers,

Gelukkig, eindelijk is de tentamenperiode weer achter de rug! Hopelijk is het allemaal goed gegaan bij jullie! Nu staat er weer een nieuw blok op ons te wachten, met gelukkig weer nieuwe U.P. activiteiten. Zo blijft de afwisseling tussen het studeren en het studentenleven toch in balans! Met in het vooruitzicht weer een gezellig borrel, gecombineerd met het cohort-borreluurtje voor de tweedejaarsstudenten, een super interessante excursie bij Ace Pharmaceuticals, een lunch lecture en de tweede ALV van dit collegejaar! Hier worden de nieuwe diescommissie, almanakcommissie en ook een deel van de lustrumcommissie aangesteld! Zijn jullie ook zo benieuwd naar wie er ingehamerd gaan worden? Maar vergeet vooral de notulen van de vorige ALV niet door te lezen, anders is het een nogal lange zit ;)

Oh en nog één ding; vergeet vooral niet dat Valentijnsdag eraan komt! Laat de liefde spreken en stuur een roos naar die ene persoon!

Dan rest ons niets anders jullie nog veel succes te wensen met het nieuwe blok en ontzettend veel plezier op de komende activiteiten!

Liefs,

De Studiecommissie 2022-2023

Dag lieve U.P.’ers,
November is inmiddels alweer een week bezig dus is het tijd voor de Stuco Actueel! Momenteel zijn jullie druk bezig met de tentamens en daar willen we jullie heel veel succes mee wensen. Na deze eerste tien weken van het nieuwe collegejaar zijn jullie helemaal klaargestoomd voor de rest van het studiejaar. We hopen dat jullie na de tentamens alle stress eruit gaan gooien bij de 128e Dies Natalis der U.P.S.V. “Unitas Pharmaceuticorum”. Dit belooft een ge-wel-di-ge feestweek te worden waar je nog jaren op terug kan kijken met een lach op je gezicht.
Rest ons niets anders jullie nog veel succes te wensen met de laatste loodjes en ontzettend veel plezier bij de Dies!
Liefs,
De Studiecommissie 2022-2023

Heehoii lieve U.P.’ers,

De eerste studiemaand zit er alweer op en dat betekent dat het ook weer tijd is voor de eerste Stuco Actueel van het jaar! Tijdens de afgelopen jaarvergadering zijn wij ingehamerd als Studiecommissie 2022-2023. Met heel veel plezier zijn wij begonnen aan ons commissiejaar en hebben we elkaar al veel gezien op vergaderingen en borrels. Het klikte al erg snel tussen ons, wat super fijn is voor het organiseren van activiteiten.
Zo vond op woensdag 28 september het Denksporttoernooi plaats. Hierbij hebben drie teams keihard gestreden voor de winst bij een speurtocht over Utrecht Science Park. Op elke locatie moesten zij een puzzel oplossen waar vervolgens de locatie van de volgende puzzel uitrolde. Dit was een erg groot succes en de namiddag werd afgesloten met een potje ‘Naam in de Pan’ met alle deelnemers, waarbij we erg hebben gelachen! Al met al was deze activiteit zeker voor herhaling vatbaar.

We hopen jullie allemaal snel weer te zien bij de volgende U.P.-activiteiten!

Hallo lieve U.P.-stuudjes,

Wat gaat de tijd toch snel! Afgelopen maand hebben wij ontzettend genoten van de Docentenstudentenquiz. Vooral het enthousiasme waarmee zowel docenten als studenten de strijd met elkaar aangingen was prachtig om te zien. Maar we hebben nog meer op de planning staan! Op woensdag 11 mei zal de Studiecommissie alweer haar laatste activiteit organiseren. Tijdens het Afternoon symposium met als thema “Mother nature’s medicine” zullen de aanwezigen worden meegenomen in het veld van de natuurlijke producten en de zoönosen. Wij hopen dat jullie hiervoor enthousiast zijn en wij kijken uit naar jullie komst!

Periode 3 ligt inmiddels achter ons. Deze periode was er weer voldoende keuze uit verschillende keuzevakken en wij zijn heel benieuwd wat jullie van deze vakken vonden! Om het profileringsboekje nieuw leven in te blazen willen wij graag jullie mening horen. Zo kunnen de volgende jaarlagen een betere keuze maken. Vul gauw de enquête in en help zo ons én je studiegenootjes! https://forms.gle/kTDz7qjqLZcNtLoq6

Op maandag 16 mei wordt er een speciaal symposium georganiseerd: een symposium in samenwerking met de studievereniging Hygieia, met als thema Antibioticaresistentie. Het symposium zal plaatsvinden in de avond in het Androclusgebouw. Meer informatie over de sprekers komt snel beschikbaar!

Dat was hem alweer, tot de volgende!

Hallo lieve U.P.-stuudjes,

Het moment is eindelijk daar: de Docentenstudentenquiz staat voor de deur! We zullen te weten komen of het de docenten of de studenten zijn die er met de winst vandoor gaan. We hebben met de Studiecommissie erg naar dit moment uitgekeken aangezien er al best wat tijd is verstreken sinds onze spelletjesmiddag Step U.P. Your Game in september 2021. Wij hebben er zin in en hopen jullie allemaal te zien!

Op dinsdag 26 april staat er een heel bijzondere trip op de agenda: we maken namelijk een uitstapje naar Apeldoorn! Deze Gelderse stad is het thuis van Spits. Spits is een bedrijf dat apothekers ondersteunt in de patiëntenzorg door middel van het verstrekken van MediRollen. Dit zijn rollen met medicijnen op maat gevuld voor ieder tijdstip van de dag. Ben jij ook benieuwd hoe ze dat doen? Schrijf je dan snel in!

Traditiegetrouw vindt in april de Buitenlandexcursie plaats. Er zullen veertig U.P.’ers naar het prachtige Wenen vertrekken. Natuurlijk is dit één groot feest, maar er zal ook veel leerzaams op de planning staan! Denk aan een bezoek aan de bedrijven Sanofi, Janssen en Boehringer. Wij van de studiecommissie wensen de deelnemers veel leerzame momenten en een mooie reis toe!

Dat was hem alweer, tot de volgende!

Hallo lieve U.P.-stuudjes,

We zijn nog maar één maandje verwijderd van de Docentenstudentenquiz die plaats zal vinden op vrijdag 1 april! Komende maand gaan de inschrijvingen open, dus schrijf je in met jouw studievrienden van U.P. en begin alvast met brainstormen over een leuke teamnaam. Wij kijken er erg naar uit om de quiz naar een hoger niveau te tillen en zijn erg benieuwd naar jullie reacties!

Aankomende lezing is perfect als het uitscheidingsstelsel jouw interesse prikkelt! Na een stevige lunch gaan we op woensdag 2 maart leren over de werking van de nieren en komen we meer te weten over nierpatiënten en dialyse. Stuur een mailtje naar assessor2@upsv.nl om op de wachtlijst te komen.

Lijkt een carrière in de farmaceutische industrie juist iets voor jou? Kom er dan achter tijdens de Industrieavond op maandag 21 maart! De farmaceutische wereld heeft veel verschillende werkmogelijkheden te bieden en op deze avond wordt er aan vier sprekers het woord gegeven die werken bij onder andere Novartis, Avania en InnoGenerics. Deze avond is speciaal voor bachelorstudenten en wordt in het Nederlands gegeven. Schrijf je vooral in via de U.P.-site!

Dat was het alweer, tot de volgende!

Hallo lieve U.P.-stuudjes,

We staan alweer aan het begin van de derde periode: wat gaat het collegejaar toch snel! De Studiecommissie is nog steeds lekker bezig met haar eigen activiteiten die op de planning staan in april en mei. Zijn jullie er dan ook bij? In de tussentijd is er nog genoeg te doen op educatief gebied bij U.P., dus lees vooral verder.

Op donderdag 10 februari vindt de Lunch Lecture van de CPS-commissie plaats. COVID-19 heeft het belang van vaccins zeker benadrukt en in dit symposium word je meegenomen in de geschiedenis en het belang van vaccineren. Schrijf je gauw in via de U.P.-site!

Speciaal voor de eerstejaarsstudenten zal op maandag 21 februari het First years symposium georganiseerd worden. De eerstejaars kunnen kennis maken met antibiotica; de geneesmiddelen die gebruikt worden tegen onder andere bacteriële infecties. Het is een mooie voorbereiding op volgend jaar en natuurlijk super interessant!

Jullie hebben het misschien al voorbij zien komen: het is weer tijd voor de Nationale Studenten Enquête (NSE)! Om toekomstige studenten een zo goed mogelijk beeld te geven van de opleiding en het onderwijs te verbeteren, is het belangrijk dat zoveel mogelijk studenten deze enquête naar waarheid invullen. Je maakt zelfs kans op het winnen van mooie prijzen! Je kunt de NSE invullen door op de link te klikken die is verstuurd naar je Solis-mail.

Dat was hem alweer, tot de volgende!

Hallo lieve U.P.-stuudjes!

Hopelijk hebben jullie kunnen genieten van een welverdiende kerstvakantie. De Studiecommissie heeft in ieder geval goed genoten van de kerstdagen, maar met de tentamens om de hoek is het nu weer back to business!

Over een paar maandjes is het alweer tijd voor de Docentenstudentenquiz! We zijn druk bezig onze trivia-kennis op te frissen om een toffe quiz neer te zetten. Wie gaat er dit jaar met de winst vandoor?

Op woensdag 12 januari zal de Ziekenhuisfarmacieavond plaatsvinden voor masterstudenten. Ben je nog aan het oriënteren welke kant je later op wil of ben je benieuwd naar de ervaringen van de sprekers in het ziekenhuis? Schrijf je dan snel in via de U.P.-site!

Wellicht lezen jullie deze Studiecie Actueel wel in de UP to Date. Hartstikke leuk dat jullie dit stukje even blijven lezen! Mocht je nou meer willen weten over wat wij als Studiecommissie doen of over het nieuws binnen de studie, lees dan vooral de vorige stukjes van de Studiecie Actueel op de U.P.-website. Volgende maand staat er weer eentje klaar!

Als afsluiter willen wij jullie eraan herinneren dat de inschrijvingen voor periode 4 openen op maandag 31 januari 2022. Omcirkel deze dag dus alvast in je agenda!

Dat was hem alweer, tot de volgende!

Hallo lieve U.P.’ers!

Zijn jullie ook zo klaar met het herfstachtige weer? Pak er dan een knus dekentje bij en ga maar weer klaarzitten voor een nieuwe Studiecie Actueel. Hoewel december genoeg leuks te bieden heeft (iedereen zit toch te wachten op de nieuwe lading kersthitjes), blijft het vrij rustig in de educatieve agenda. Ook kan de Studiecommissie even adem halen voordat we ons gaan storten op de Docentenstudentenquiz!

Wat betreft lezingen is de maand gestart met de actualiteitenlunch van Mosadex. Onder het genot van een lekkere lunch hebben we de verschillende mogelijkheden van de openbare farmacie besproken. Het was een erg leerzame middag!

Onlangs heeft het departement Farmaceutische Wetenschappen een nieuwe FarmaNIEUWS uitgebracht, waar onze eigen quaestor Iris haar bijdrage aan levert! Er valt onder andere te lezen over de nieuwe biotech-hub in het Kruytgebouw en de ervaringen van studenten op de VUmc studentenpoli. De editie van het FarmaNIEUWS is verschenen in jouw solismail, dus ga hem (na de Studiecie Actueel) snel lezen.

Om deze editie af te sluiten laten we jullie graag weten dat het zoeken naar sprekers voor het Afternoon symposium in mei 2022 erg voorspoedig gaat. Het belooft wild te worden!

Dat was hem alweer. Tot de volgende!

Hallo lieve U.P.-stuudjes!

Het is tijd voor de laatste loodjes van periode 1. Wij wensen jullie (en in het bijzonder de eerstejaars) heel veel succes met de tentamens! Ook wij van de Stuco duiken de boeken in en hopen op goede resultaten!

Tijd voor een update over het afternoon symposium: we hebben een super leuk thema! Wat het thema is houden we nog even geheim ;). We gaan nu hard aan de slag om in contact te komen met de sprekers voor deze leerzame middag, die plaats zal vinden op woensdag 11 mei 2022!

Daarnaast zijn wij bezig met het maken van kennisclips over o.a. Osiris en de boekverkoop. Waar vind je het juiste boek voor je nieuwe vak? Hoe schrijf je je in voor een vak en wat heeft Osiris nog meer te bieden? Wij gaan er een mooie kennisclip van maken!

Direct na de tentamens, in de week van 15 november, vindt de Dies Natalis plaats. Om de verjaardag van U.P. te vieren heeft de Diescommissie leuke activiteiten georganiseerd, waaronder het Diessymposium en de Diesbuitendag!

Tot de volgende Studiecie Actueel!

Hallo lieve U.P.’ers!
Het weer wordt wat kouder en de blaadjes worden bruin. De Stuco gaat rustig verder met het brainstormen over de verschillende activiteiten van het collegejaar. Naar welke kijken jullie het meeste uit?
Hopelijk hebben jullie in september kunnen genieten van het ‘Evening symposium’. Wisten jullie dat het immuunsysteem invloed heeft op je mentale gezondheid? Bij deze wel! Dit en meer over onderzoek naar de gevolgen van de pandemie voor het hoger onderwijs en concentratie kwamen aan bod. Het was een interessante avond!
Woensdag 14 oktober vond de Openbarefarmacieavond plaats. Dit was hét moment om meer te leren over verschillende facetten van de openbare farmacie. Erg interessant voor de loopbaanoriëntatie. De sprekers waren enorm enthousiast en het was een leuke avond.
Als laatste een reminder dat de cursusinschrijvingen voor periode 3 op 1 november 2021 openen. Begin dus alvast met bedenken welke vakken je gaat kiezen!

Tot de volgende!

Hallo lieve U.P.’ers,

allereerst willen wij – Lisanne, Marlon, Iris, Jason, Elize, Quinten en Rody – ons voorstellen als de nieuwe studiecommissie! Met het overdragen van het stokje komt ook het bekommeren over de StudieCie Actueel, of zoals wij hem liever noemen, de StuCo Actueel. Zoals jullie van ons gewend zijn houden wij jullie maandelijks op de hoogte van alle studiegerelateerde zaken en lichten we ook de educatieve activiteiten uit.

Inmiddels is het studiejaar al even begonnen en is iedereen vol enthousiasme in de boeken gedoken. Om (nu al) voor wat ontspanning te zorgen heeft de StuCo haar eerste activiteit georganiseerd: De spelletjesmiddag. Met een leuke groep U.P.’ers hebben we kaart- en dobbelspellen gespeeld. Na deze gezellige middag gaan we nu aan de slag met het organiseren van de Docenten-studentenquiz!

Ook zijn we aan het brainstormen over wie wij gaan aandragen voor de verschillende prijzen voor docenten. Farmacie en CPS kennen vele toppers, maar wie zullen er dit jaar genomineerd worden?

Op de educatieve agenda staat aankomende maand een interessant symposium.
Op maandag 27 september vindt het avondsymposium plaats onder het thema ‘Mental health and the corona pandemic’. Hoe heeft corona onze academische prestaties op de proef gesteld en wat deed het met onze mentale gezondheid? Het belooft een interessante avond te worden!

Dat was hem alweer, tot de volgende!

Het Middagsymposium komt steeds dichterbij. Intussen kan je je al inschrijven via de website. We hopen jullie 12 mei te zien!

De enquête voor het profileringsruimteboekje staat online. Graag willen we weten wat jullie van de keuzevakken vonden. Door de enquête in te vullen draag je bij aan het nieuwe profileringsruimteboekje.

Dit is de link naar de enquête van het profileringsruimteboekje voor bachelorstudenten (farmacie en CPS): https://forms.gle/6Ho46epTCWWqSPbKA

Dit is de link naar de enquête van het profileringsruimteboekje voor masterstudenten: https://forms.gle/VqqVJHCGimRRWoxt5

Daarnaast kan er nog steeds gestemd worden op jouw favoriete docent om deze in het zonnetje te zetten. Stemmen kan via de volgende link: https://forms.gle/FCFDo3xfx9R6UrQo8.

De strijd tussen de docenten en studenten was losgebarsten tijdens de docentenstudentenquiz. Na zes spannende rondes kwamen de winnaars uit de bus, de studenten!

De enquête voor de boekverkoop staat online. Vul deze in via de link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-ENYLnmJXcsvZSyvCGdzCFN2gmX-u-SPIzDKUe9T24mt47Q/viewform en maak kans op een kortingscode van Geneeskundeboek.nl!

Studenten mogen ook dit jaar weer een docent in het zonnetje zetten. Stemmen kan via de volgende link: https://forms.gle/FCFDo3xfx9R6UrQo8.

Save the date! 12 mei 2021 staat ons Middagsymposium ‘Pharmacogenomics and personalized medicines’ op de planning, blok deze datum dus in je agenda en wij hopen jullie daar allemaal te zien.

Afgelopen maand zijn we weer hard bezig geweest met het brainstormen over het progamma en het vinden voor de sprekers van het symposium. Volgende maand hebben we de Docenten&studentenquiz als nieuwe Studiecie activiteit staan. Ook hier zijn we mee bezig om een leuk programma voor neer te zetten.

Inmiddels zijn we hard aan het werk voor het Middagsymposium, sprekers worden gemaild en het programma wordt uitgedacht. Ook hebben we te horen gekregen dat professor Ferdi Engels is genomineerd voor de Prijs Docent van het Jaar. Tijdens de onderwijsparade op 4 maart zal bekend worden gemaakt wie deze prijs heeft gewonnen.