Studiecie Actueel wordt iedere maand geüpdatet zodat studenten op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen het departement Farmaceutische Wetenschappen en projecten van de Studiecommissie.

April 2021

Het Middagsymposium komt steeds dichterbij. Intussen kan je je al inschrijven via de website. We hopen jullie 12 mei te zien!

De enquête voor het profileringsruimteboekje staat online. Graag willen we weten wat jullie van de keuzevakken vonden. Door de enquête in te vullen draag je bij aan het nieuwe profileringsruimteboekje.

Dit is de link naar de enquête van het profileringsruimteboekje voor bachelorstudenten (farmacie en CPS): https://forms.gle/6Ho46epTCWWqSPbKA

Dit is de link naar de enquête van het profileringsruimteboekje voor masterstudenten: https://forms.gle/VqqVJHCGimRRWoxt5

Daarnaast kan er nog steeds gestemd worden op jouw favoriete docent om deze in het zonnetje te zetten. Stemmen kan via de volgende link: https://forms.gle/FCFDo3xfx9R6UrQo8.

Maart 2021

De strijd tussen de docenten en studenten was losgebarsten tijdens de docentenstudentenquiz. Na zes spannende rondes kwamen de winnaars uit de bus, de studenten!

De enquête voor de boekverkoop staat online. Vul deze in via de link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc-ENYLnmJXcsvZSyvCGdzCFN2gmX-u-SPIzDKUe9T24mt47Q/viewform en maak kans op een kortingscode van Geneeskundeboek.nl!

Studenten mogen ook dit jaar weer een docent in het zonnetje zetten. Stemmen kan via de volgende link: https://forms.gle/FCFDo3xfx9R6UrQo8.

Save the date! 12 mei 2021 staat ons Middagsymposium ‘Pharmacogenomics and personalized medicines’ op de planning, blok deze datum dus in je agenda en wij hopen jullie daar allemaal te zien.

Februari 2021

Afgelopen maand zijn we weer hard bezig geweest met het brainstormen over het progamma en het vinden voor de sprekers van het symposium. Volgende maand hebben we de Docenten&studentenquiz als nieuwe Studiecie activiteit staan. Ook hier zijn we mee bezig om een leuk programma voor neer te zetten.

Januari 2021

Inmiddels zijn we hard aan het werk voor het Middagsymposium, sprekers worden gemaild en het programma wordt uitgedacht. Ook hebben we te horen gekregen dat professor Ferdi Engels is genomineerd voor de Prijs Docent van het Jaar. Tijdens de onderwijsparade op 4 maart zal bekend worden gemaakt wie deze prijs heeft gewonnen.

November 2020

Deze maand hebben we de dossiers voor de Prijs Docenttalent en Docentenprijs geschreven en ingeleverd. Ook hebben we verder gebrainstormd over het symposium, en is het thema bijna rond!

Oktober 2020

Door de strengere maatregelen die deze maand zijn opgelegd door de overheid, kunnen we allemaal minder doen dan we zouden willen. Desondanks hebben wij, net als U.P. niet stil gezeten. Zo zijn er deze maand door U.P. een aantal leuke online activiteiten georganiseerd om jullie toch de kans te geven om te kunnen socializen met jullie studiegenoten en niet te vergeten, om jullie ook in beweging te houden (Tijns sportklasje). Daarnaast hebben wij als studiecommissie een aantal interessante thema’s bedacht voor het Middagsymposium. 

Wij wensen jullie allen veel succes met de aankomende tentamens! Keep U.P. and stay safe!

September 2020

Onze allereerste activiteit heeft plaatsgevonden: ‘Wie is de U.P.-mol?’. Tijdens het spelen van pictionary en een quiz, het ontcijferen van een morse code en het vinden van de juiste route op google maps, is er ook geprobeerd om de mol te ontmaskeren. Ondanks dat de activiteit online was vanwege COVID-19, hebben we een leuke middag gehad!

Mei 2020

Het commissiejaar zit er voor ons alweer bijna op:

De Docentenstudentenquiz op 1 mei was ontzettend gezellig. Bedankt aan de aanwezige docenten en studenten voor het meedoen: het was leuk om te zien hoe enthousiast iedereen was!

Ook het Middagsymposium is nu afgerond. Het is natuurlijk ontzettend jammer dat het symposium ook online moest worden gegeven, maar we hebben wel veel interessante en leerzame praatjes gehoord. We hopen dat jullie de verhalen van de sprekers net zo boeiend vonden als wijzelf.

We zijn nu nog bezig met wat laatste dingen voor de commissiewissel, waaronder ook het updaten van het profileringsruimteboekje.

We wensen de volgende Studiecommissie veel succes toe komend jaar!

Maart 2020

Door COVID-19 liep ook voor ons als commissie de planning even anders. Het leek er op dat de Docentenstudentenquiz en het Middagsymposium geannuleerd zouden worden. Gelukkig is er een mogelijkheid gevonden om beide activiteiten online door te laten gaan! Op dit moment zijn we dan ook druk bezig om alles op de best mogelijke manier online te organiseren.
De Docentenstudentenquiz zal online via Zoom plaatsvinden op vrijdag 1 mei om 20:00 uur, een kwartier van tevoren zal de Zoom link online komen op https://www.upsv.nl/event/docentenstudentenquiz-2/. We hopen jullie allemaal bij de quiz te zien!

Over het Middagsymposium komt later verdere informatie!

Februari 2020

Aan het eind van februari moesten onze sprekers voor het middag symposium vaststaan, dus we hebben nog gewikt en gewogen en uiteindelijk een samenstelling van sprekers gemaakt! Het onderwerp blijft helaas nog even geheim, maar dat het interessant wordt kunnen we jullie beloven. Ook de Docentenstudentenquiz staat om de hoek, de vragen zijn zo goed als af en we zijn aan de laatste voorbereidingen begonnen!

Je kunt je al inschrijven voor de quiz, dus we zien jullie graag op vrijdag 20 maart!

Januari 2020

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer bijna voorbij. Na een heerlijke kerstvakantie zijn wij alweer druk bezig met het zoeken naar de laatste sprekers voor het middagsymposium, er staan inmiddels al een aantal sprekers vast! Ook begint de student/docent quiz al aardig vorm te krijgen, de eerste vragen staan al klaar!

Deze maand kregen we ook de uitslag van de eerste ronde van de docentprijs en helaas zijn we niet door naar de volgende ronde.

De activiteiten die we organiseren komen steeds dichterbij, dus de komende maand gaan we weer hard aan de slag om alles op tijd af te krijgen!

December 2019

In de laatste maand van dit jaar heeft de studiecommissie natuurlijk niet stilgezeten. We hebben hard gezocht naar sprekers voor het middagsymposium en langzaamaan wordt het programma steeds duidelijker. Ook zijn we begonnen aan de voorbereidingen voor de student/docent quiz, waarbij we vragen in allerlei verschillende categorieën samenstellen. We wachten bovendien nog op de uitslag van de eerste ronde van de docentenprijs.

De studiecommissie wenst jullie fijne feestdagen!

November 2019

De maand november zit er alweer bijna op. Met de commissie hebben we genoten van twee prachtige Lustrumweken. We zetten op dit moment de puntjes op de i van het dossier voor de docentprijs en dan is het afwachten of we door zijn naar de volgende ronde! Verder stond het thema van het middagsymposium al vast en hebben we nu ook een dagvoorzitter!

Oktober 2019

Deze maand zijn wij druk bezig met de docentenprijs. We verzamelen op dit moment alle aanbevelingsbrieven en alle andere benodigde informatie om de nominatie namens het Farmaceutisch departement bij te staan.
Ook zijn we begonnen met sprekers zoeken voor het symposium.
Namens de Studiecommissie willen we jullie veel succes wensen met de aankomende tentamens.

September 2019

Onze eerste activiteit heeft alweer plaatsgevonden. De spellenactiviteit was een groot succes! Met fanatieke teams en leuke spellen was het een gezellige middag en een goede start van het nieuwe academisch jaar.
We zijn alweer druk bezig met de volgende taken en het thema voor het middagsymposium staat inmiddels vast!

Mei 2019

Na een geslaagd middagsymposium zijn we weer aan de slag gegaan met onze laatste taken. Houd FarmaNieuws goed in de gaten (ook op Facebook!), want deze komt volgende week uit. Ook is het profileringsruimteboekje bijna af. Daarin kan je van alle keuzevakken een korte beschrijving en de ervaring van een student vinden. Mocht je dus nog geen planning hebben gemaakt, is dit het moment!

Tot slot wensen wij de nieuwe Studiecommissie veel succes en plezier in het komende commissiejaar!

April 2019

De Student-Teacher quiz in maart was super leuk, dit jaar zijn de docenten verslagen door het team met eerste- en tweedejaars studenten!
Verder gaat de Studiecie binnenkort FarmaNieuws overnemen. Via de Facebookpagina kun je op de hoogte blijven: https://www.facebook.com/FarmaNieuws/.

Het middagsymposium “Stress & Burnout” is alweer op woensdag 22 mei; de inschrijvingen zijn open, dus meld je snel aan!

Maart 2019

Voor de allerlaatste keer willen wij Liesbeth Bijlsma nog even in het zonnetje zetten. Ze heeft helaas de docentenprijs niet gewonnen, maar wij zijn nog steeds erg trots dat ze zo ver is gekomen.

Vergeet niet de NSE in te vullen, het departement met de meeste reacties krijgt namelijk gratis pizza! Vorig jaar is het ons ook gelukt, dus maken we dit jaar zeker weer kans.

Ondertussen zijn we ook begonnen met de organisatie van de Student-Teacher quiz. De quiz is op 22 maart, dus meld je snel aan!

We hopen jullie daar te zien.

Februari 2019

Na weer een drukke tentamenperiode gaan wij vol goede moed verder. De laatste pitch voor de docentenprijs is geweest en de uitslag zullen we 7 maart horen tijdens de Onderwijsparade. Het blijft dus allemaal nog even spannend!

Ook hebben we een nieuwe studieadviseur voor de master Farmacie, Jolanda van den Dries. Ze heeft hiervoor gewerkt aan de Universiteit van Amsterdam, maar is per 1 januari bij ons begonnen. Je kunt haar bereiken via studieadviseur.schph@uu.nl.

Wij zijn ondertussen hard bezig met de student-docentquiz. We hopen jullie allemaal te zien op 22 maart!

Januari 2019

Na een welverdiende vakantie hebben wij geweldig nieuws! Zoals jullie weten hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan de UU docentprijzen. Met trots kunnen we vermelden dat Liesbeth Bijlsma is genomineerd voor Docent van het Jaar 2018-2019! Wij gaan nu vol goede moed aan de slag met de tweede ronde. Wil jij nog iets kwijt over Liesbeth? Mail ons of spreek aan en wie weet horen we 7 maart tijdens de Onderwijsparade dat wij de beste docent van heel de UU hebben!

December 2018

We hebben nog maar een paar weken te gaan tot de vakantie begint! Als Studiecie zijn we nog steeds druk bezig met activiteiten organiseren.
De Student-Docentquiz begint langzaam vorm te krijgen en het onderwerp voor het middagsymposium staat vast (maar dat blijft nog even geheim 😉).
Ook komen de cursusevaluaties er weer aan, dus houd je mail goed in de gaten!
Voor nu willen we jullie allemaal alvast een fijne Kerst en een gelukkig nieuwjaar wensen!

November 2018

Na een fantastische Diesweek zijn wij verder gegaan met het voorbereiden van de UU Docentenprijzen. De docenten die we dit jaar namens het departement Farmaceutische Wetenschappen voordragen zijn Liesbeth Bijlsma (Docentprijs) en Lenneke Minjon (Prijs Docenttalent). Wij wensen beide docenten veel succes en we hopen dat ze genomineerd zullen worden!

We hebben begrepen dat de enquêtes voor keuzevakken uit periode 1 voor het profileringsruimteboekje niet via de links beschikbaar waren, dus hierbij nogmaals de links:

Nederlands: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScCA0kZWnXHtnmjx_sCIAanAXdLA35GCLoyHaX9QaH12leVaA/viewform

English: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfOqkRV07lidTl-eiKzK-0n7SekOIoojcGTVj0Ie72yAmI62w/viewform

Alvast bedankt! Thanks in advance!

Oktober 2018

Vanaf vandaag staan de inschrijvingen voor vakken in periode 3 weer open dus vergeet je niet aan te melden! Studenten die zich voor keuzevakken willen inschrijven kunnen gebruik maken van het profileringsruimteboekje. Hierin staan de profileringsvakken met informatie over de inhoud en ervaringen van andere studenten. Je kunt het boekje op het U.P.-hol ophalen of via de link https://www.upsv.nl/studie/profileringsruimte/ bekijken.

Dit jaar wil de Studiecommissie ook weer alle keuzevakken evalueren en daarnaast een profileringsruimteboekje voor de master maken. Heb jij een keuzevak gevolgd en wil je ons helpen met het samenstellen van het profileringsruimteboekje, vul dan deze korte enquête in: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScCA0kZWnXHtnmjx_sCIAanAXdLA35GCLoyHaX9QaH12leVaA/viewform
Alvast bedankt!
For CPS students we made this survey to evaluate elective courses: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfOqkRV07lidTl-eiKzK-0n7SekOIoojcGTVj0Ie72yAmI62w/viewform
Thanks in advance!

Ook is het alweer bijna tijd voor de tentamens. Namens de Studiecommissie willen we jullie alvast heel veel succes wensen!

September 2018

Het collegejaar is begonnen en ook wij zijn weer druk bezig. De eerste cursusevaluatie heeft alweer plaatsgevonden en vele zullen nog volgen. Heb je suggesties, klachten of andere feedback, dan kun je ons altijd aanspreken of mailen. Anne Taams, het studentbestuurslid, kun je hier ook voor benaderen via science.sl.pharm@uu.nl

Verder zijn we aan het brainstormen over de nominaties voor de docentenprijzen. Ken jij een docent die die extra mile gaat, mail dan naar studiecommissie@upsv.nl.

Hopelijk zien we jullie snel!

Juni 2018

Dit is alweer de laatste StudieCie Actueel van de Studiecommissie 2017-2018. Wij hebben een erg leuk commissiejaar gehad, wat we hebben afgesloten met het Middagsymposium. 30 Mei zat zaal M2.01 in het David de Wiedgebouw vol met zestig studenten, apothekers en sprekers. We hebben veel geleerd over de interdisciplinaire samenwerking in de diagnostiek op de psychiatrieafdeling van het UMC Utrecht. Bij dezen willen we alle sprekers nogmaals bedanken voor hun medewerking en alle aanwezigen voor hun aanwezigheid.

Aan het eind van het collegejaar rest ons alleen nog het vernieuwde profileringsruimteboekje. Het boekje is bijna af en zal dan op deze site en in het U.P.-hol te vinden zijn. We hopen dat het jullie helpt met het maken van de juiste keuze om jullie profileringsruimte goed te vullen.

Als laatste willen we de Studiecommissie 2018-2019 heel veel plezier wensen in hun commissiejaar!

Mei 2018

Momenteel zijn we het profileringsruimteboekje aan het samenstellen met behulp van jullie feedback uit de enquêtes. Mocht je nog op of aanmerkingen hebben over een keuzevak, dan kun je dat mailen dan naar studiecommissie@upsv.nl.

Het middagsymposium is rond! Op 30 mei komen 5 enthousiaste sprekers iets vertellen over het 1-dagsscreeningsprotocol van een psychiatrische patiënt in het UMCU. Het programma ziet er als volgt uit:

14.30 – 15.00 uur Inloop

15.00 – 15.15 uur Opening door prof. dr. W. Cahn

15.15 – 16.00 uur Diëtiste mw. J. Hofstede

16.00 – 16.45 uur Apotheker dr. H. Abdullah-Koolmees

16.45 – 17.00 uur Pauze

17.00 – 17.45 uur Psychomotorisch therapeut mw. A. de Haan

17.45 – 18.30 uur Psychiater drs. E. Combé

18.30 – 19.00 uur Soep en broodjes

Meld je aan via deze link: http://www.upsv.nl/event/middagsymposium-2/.

Wij hopen jullie allemaal op 30 mei te zien!

Maart 2018

Op 16 februari hebben studenten en docenten tijdens de student-docentquiz hun hersenen laten kraken over moeilijke vragen zoals “Welke twee landen hebben een vierkante vlag?”, “Waar komen poffertjes oorspronkelijk vandaan?” en “Welke metabolieten heeft paracetamol?”. Na een hevige strijd tussen de teams, wist team de participarels de winst over de streep te trekken. Na de prijsuitreiking volgde een lekkere borrel.

We willen graag nog een keer jullie aandacht vragen voor de Nationale Studenten Enquête (NSE). In je studentsmail vind je een link om naar de NSE te gaan. Dit is de laatste week om de NSE in te vullen en daarmee ook kans te maken op te gekke prijzen!

Momenteel zijn we ons aan het voorbereiden op onze volgende activiteit. 30 mei staat namelijk het middagsymposium “One-day screening of a psychiatric patient, a multidisciplinary approach” gepland. In het middagsymposium zal dit keer de 1-dagsscreening van de psychiatrieafdeling van het UMC Utrecht centraal staan. De 1-dagsscreening is bedoeld om de therapie bij een psychiatrische patiënt te optimaliseren. Tijdens deze screening zal de patiënt in contact komen met alle samenwerkende specialisaties. Op het middagsymposium zal een patiëntencasus aan de hand van dit protocol worden behandeld. We zien jullie de 30e!

Februari 2018

Update Studiecommissie

Het is al februari en dat betekent dat de student-docentquiz voor de deur staat. De vragen staan klaar, het bier staat al koud en de inschrijvingen zijn geopend! Vorm een team, schrijf je in op de site, versla de docenten en win een leuke prijs.

Heb jij afgelopen blok weer een keuzevak gevolgd? Vul dan deze enquête in voor het profileringsruimte boekje dat wij aan het eind van het collegejaar weer uit gaan brengen. De enquête voor farmacie vind je hier: https://goo.gl/forms/TmHT8zXJHq1aINc63. This is the CPS questionnaire: https://goo.gl/forms/MAoM3wdfKTbNfAdA2.

Tot 16 februari op de student-docentquiz!

Nationale Studenten Enquête (NSE)

Daarnaast hebben we jullie hulp weer nodig voor twee korte enquêtes. Als eerste de nationale studenten enquête (NSE). Door deze enquête in te vullen kan je jouw mening geven over farmacie/CPS. Een tijdje geleden heb je een uitnodiging ontvangen via je solismail waarin een link staat die je naar de NSE brengt. Vul hem in en win prijzen zoals een reischeque of giftcards.

Heropening Minnaertgebouw

Het Minnaertgebouw, gerenoveerd en verbonden met de gebouwen Buys Ballot en Victor J. Koningsberger, werd maandag 18 december feestelijk heropend in aanwezigheid van Anton Pijpers, voorzitter College van Bestuur, medewerkers en bouwpartners. Na een renovatie van anderhalf jaar is het Minnaertgebouw lichter, functioneler en duurzamer, met onder andere nieuwe onderwijsruimten, meer zitgelegenheden in de centrale hal en een ruimere entree. Het Minnaertgebouw vormt samen met de gebouwen Buys Ballot en het Victor J. Koningsberger het onderwijscentrum in de Noordwesthoek van campus USP De Uithof voor de opleidingen van de faculteiten Bèta– en Geowetenschappen. Via de ‘loop’ op de eerste verdieping – een grote centrale ruimte – zijn de gebouwen met elkaar verbonden. Met de start van het nieuwe semester is ook het onderwijs voor de opleidingen van de faculteiten Bèta, Geo- en Sociale wetenschappen gestart in het Minnaert.

Verhuizing studiepunt en studieadviseurs

Studiepunt is verhuisd.  Het studiepunt zit nu in het Minnaertgebouw op de eerste verdieping. Het studiepunt voor zowel de bachelor Farmacie en CPS, als voor de master Farmacie en Drug Innovation zitten nu in kamer 1.20 (balie). De studieadviseurs Carmen Janssen (kamer 1.08), Brenda van Vuurden (kamer 1.08) en Pim Visscher (kamer 1.13) zijn meeverhuisd naar de eerste verdieping van het Minnaertgebouw. Contact met studiepunt kan worden opgenomen door een mail te sturen naar:

Bachelor Farmacie en CPS: science.pharm.ba@uu.nl

Master Farmacie en Drug Innovation: science.scph@uu.nl

Januari 2018

Allereerst willen we jullie een gelukkig nieuwjaar wensen! Aan het einde van 2017 hebben jullie niets van ons gehoord, maar we hebben zeker niet stil gezeten. We hebben een interessante meeting gehad voor het middagsymposium. Binnenkort zullen we het thema bekendmaken!

Daarnaast zijn we natuurlijk bezig met de voorbereidingen voor de student-docentquiz. Zet 16 februari 2018 alvast in je agenda, want het belooft een leuke middag te worden!

November 2017

Het onderwerp van het middagsymposium is bekend! Jammer genoeg blijft dit voor jullie nog even geheim. De tentamens komen eraan en we willen iedereen heel veel succes wensen! Dat de tentamens in zicht zijn, betekent ook dat sommige mensen hun keuzevakken bijna hebben afgerond. Aan het eind van het jaar brengen wij weer een nieuw profileringsruimteboekje uit. Hierin staan alle vakken die farmaciestudenten al eens gevolgd hebben. Hiervoor hebben we jouw hulp nodig!

Dit jaar zullen ook de CPS vakken opgenomen worden in het profileringsruimteboekje.

Om mee te helpen aan dit boekje kunnen de farmacie studenten deze enquête invullen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeOBqrjAL6QXK71zlwDa3ODEhnc88EpHVMqqkUGFEphVzWtpw/viewform?usp=sf_link.

Voor CPS studenten hebben wij deze enquête gemaakt: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSckvIRFzEdCPuDr62RQGXfD2vPQAjYy61H8aRasg4Ke4uG62A/viewform?usp=sf_link.

September 2017

De studiecommissie 2016-2017 heeft het vorig collegejaar afgesloten met een Middagsymposium over regenerative medicine. We kunnen terugkijken op een geslaagd symposium met enthousiaste sprekers en enthousiast publiek. Daarnaast is het profileringsruimteboekje geüpdatet.

Wij, Willemijn, Marinda, Marit, Kim, Indy, Claudia en Toorya, oftewel de Studiecommissie 2017-2018 zijn met frisse moed begonnen aan ons commissiejaar! Wij zullen elke maand de StudieCie Actueel op de U.P.-site updaten. Op dit moment zoeken we een onderwerp voor het middagsymposium dat plaats zal vinden op 30 mei. We houden jullie op de hoogte van de vorderingen!

Oktober 2016

Update

In de vorige maanden kunt u lezen waar we voor de vakantie mee bezig zijn geweest, maar ook nu zitten we niet stil. Wij zijn al druk bezig het middagsymposium in mei, waarover we nu

brainstormen. Daarnaast zijn we bezig met de evaluaties van de vakken van het nieuwe curriculum. Het nieuwe curriculum brengt ook nieuwe vakken met zich mee en deze gaan we ook opnemen

in het keuzevakken-boekje. Hierin zullen ook de CPS-vakken worden opgenomen.

Tweedehands boeken

Er zijn in de huidige periode alweer flink wat boeken besteld. Het is nu ook mogelijk om de optie tweedehands boek aan te vinken, wanneer deze beschikbaar is. Je kunt het boek dan tegen een

gereduceerd tarief aanschaffen!

Jouw boeken verkopen!

Om de beschikbaarheid van de tweedehands boeken te vergroten, kun je je eigen boeken doorverkopen aan studystore. Hiervoor kun je terecht op www.studystore.nl onder het kopje boeken

verkopen. Hiermee verdien je zelf wat geld en maak je een andere student blij met een goedkoop boek!

Juni 2016

Prem Adhien docent van het jaar 2016

De studiecommissie heeft een paar maanden geleden 7 docenten genomineerd en er kon gestemd worden door alle studenten van het departement Farmaceutische wetenschappen tot 15 mei. In

totaal hebben maar liefst 362 studenten gestemd en het resultaat was overduidelijk. Met zo goed als de helft van de stemmen (49%), is Prem Adhien met de duidelijke meerderheid van de

stemmen de docent van het jaar 2016 geworden! Prem Adhien is docent bij verschillende vakken, zowel in de bachelor als de master. Zo doceert hij onder andere bij FA-205, 401 en 403.

Studenten vinden hem erg goed les geven en hij is zeer betrokken met de studenten. Studenten vinden hem altijd vriendelijk en zeggen dat hij vaak met een glimlach en geduld voor de studenten

uit staat te leggen. Naast het doceren is meneer Adhien ook een paar dagen in de week als apotheker te vinden en is hij naast apotheker ook epidemioloog. Studenten vinden het leuk dat hij vanuit

de ervaring van de apotheek duidelijk kan maken waarom je bepaalde dingen moet leren of weten. Ook gaat hij in de nieuwe master een workshop diabeteszorg geven, waarin zijn inhoudelijke

expertise en passie voor zorg bij elkaar komen. Wij als studenten denken dat die passie niet alleen bij zijn patiënten merkbaar is, maar ook bij de studenten.

Mei 2016

Profileringsruimte 2016-2017

Aan het einde van het studiejaar 2015-2016 hebben wij als studiecommissie het profileringsruimte boekje weer up to date gebracht. We hebben naast de vakken die vorig jaar in het boekje

stonden, opnieuw mensen benaderd die een leuk stukje konden schrijven over een keuzevak die zij hadden gevolgd. We schrijven dit boekje om studenten op de hoogte te brengen van de

keuzevakken die men binnen en buiten farmacie kan volgen. Zo kunnen studenten gerichte keuzes maken welke vakken zij al dan niet willen volgen. Het boekje werd wederom in goede aarde

ontvangen en we zullen dit zeker weer bijwerken aan het einde van studiejaar 2016-2017.

April 2016

Studenten-docenten quiz

Als studiecommissie organiseren wij elk jaar de student-docenten quiz. Dit is een leuke en leerzame activiteit die als doel heeft de studenten en docenten dichter bij elkaar te brengen. Zo werd ook

op 29 april in groepjes van 6 weer om de felbegeerde eerste plek gestreden. Er werden vragen gesteld over verschillende onderwerpen, zoals gekke weetjes, geschiedenis van de farmacie en

mindgames. Iedereen heeft hierin zijn kwaliteiten en in de teams vulden mensen elkaar goed aan! Het was erg leuk om te zien hoe fanatiek de groepen waren, ook was het leuk dat er evenveel

docenten als studenten aanwezig waren. Deze keer had een groep met studenten gewonnen, wie weet is het volgend jaar de beurt aan een docententeam!

Maart 2016

Middagsymposium – Bacteriën als ‘Good Cops’

30 maart was het weer tijd voor het middagsymposium. Dit heeft elk jaar een ander thema en het

gijpt aan op zaken die normaliter niet of nauwelijks aan het licht komen tijdens de reguliere

cursussen van farmacie. Het doel is dus om verdieping en verbreding te introduceren, waarmee

onderwerpen worden besproken die momenteel zeer relevant zijn of waarvan we in de toekomst

meer kunnen verwachten. Deze keer was het onderwerp ‘Bacteriën als good cops’, waarbij sprekers

kwamen praten over de toepassingen van bacteriën in het behandelen van ziektes en

poeptransplantaties. Het was dus een educatief middagje en een uitstekende manier om de middag

door te brengen. Als aflsuiting was er een gezellige borrel!

 

 

30 maart 2016 – David de Wiedgebouw M2.01, Universiteitsweg 99 te Utrecht

Kosten: €2 euro voor U.P.-leden, €75 euro voor apothekers en €52,50 euro voor U.P.-reünisten.

Accreditatie KNMP: OA 3,5 punt, ZA 3 punten

 

Programma:

13:30 – 14:00 Inloop met lunch

14:00 – 14:40 dr. Hilde Herrema

Microbiome in Health and Disease (Diabetes Mellitus en Obesitas)

14:40 – 15:20 prof. dr. Johan Garssen

Microbiome manipulatie in de management van non-communicable diseases (NCD)

15:20 – 15:30 Pauze

15:30 – 16:10 dr. Jeroen Bergen Henegegouwen

Invloed van probiotica op immuunsysteem

16:10 – 16:50 dr. Aletta Kraneveld

De darm-immuun-brein as (Autisme en Parkinson)

16:50 -17:00 Pauze

17:00 – 17:40 dr. Willem van Schaik

Microbioom als bron van antibiotica resistente bacteriën

17:40 – 18:30 Borrel

Februari 2016

Enquete Boekverkoop

Bedankt voor het invullen!

Redelijk wat van jullie hebben dit gedaan. Om jullie een beetje op de hoogte te houden staan hier onder de belangrijkste uitkomsten:

  • 80% van de farmaciestudenten koopt zijn boeken bij U.P.

De voornaamste redenen om boeken ergens anders te bestellen zijn:

  • De prijs van de boeken (andere sites boden eerder tweedehands boeken         aan, die zijn uiteraard goedkoper)
  • Op andere sites zijn boeken het hele jaar beschikbaar, bij U.P. alleen in de periode dat het vak wordt gegeven. Dit heeft te maken met vele wijzigingen van benodigde boeken of edities voor een vak per jaar of zelfs periode. Op de U.P.-site staan altijd de goede geüpdatete versies. Dit is beter te waarborgen als hier per periode naar gekeken wordt.
  • 71% van de farmaciestudenten zegt dat ze tevreden zijn over de
    webshop en het thuisbezorgen. Anderen zeggen dat het ze niet zo veel
    uitmaakt of dat ze het fijner vonden om de boeken te komen ophalen.
  • 71% vind het fijn om tweedehands boeken te kunnen kopen en gaat dit ook doen als ze er zijn. Goed om te weten is dat je je oude boeken nu ook bij studystore kunt inleveren, tegen een percentage van de nieuwwaarde.
  • 65% van de studenten geeft aan geen interesse te hebben in het kopen van PDF’s in plaats van studieboeken.

Januari 2016

Farma Nieuws als filmpje!

Farma Nieuws is een redelijk nieuw medium van het departement Farmaceutische Wetenschappen.

In Farma Nieuws wordt 4 keer per jaar al het nieuws van het departement vermeld en verspreidonder studenten en docenten. Omdat het natuurlijk leuker is om een filmpje te kijken dan eenkrantje te lezen. Daarom komt er vanaf nu ook regelmatig een filmpje met al hetdepartementsnieuws. De filmpjes zijn te bewonderen op Facebook van U.P. en hetstudentbestuurslid en de U.P.-site.

Onderwijs- en Examenregeling (OER)

Voor de studenten aan de faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht zijn uiteraard allemaal regels opgesteld met betrekking tot je studie, je cijfers, je tentamens, aanmelden, fraude en andere zaken. Deze zijn vastgelegd in de Onderwijs- en Examenregeling (OER). Dit is een erg uitgebreid en lastig te lezen document. De fractie VUUR van de Universiteitsraad heeft het daarom herschreven tot een kort en bondig, goed leesbaar boekje waar de belangrijkste dingen uit de OER instaan vermeld:
– Wat is de OER en wat staat er in?
– Toetsing en Herkansingen
– Honours en Cum Laude
– Van Scriptie tot masteraanmelding
– Wat valt er onder fraude plegen?
– Waar heb je recht op? Klachten?
– Actief en passief kiesrecht

Heb je dus vragen een van bovenstaande zaken? Wij hebben ze voor je klaarliggen, kom een boekje halen op het U.P.-hol (BBG 2.83)! Je kan ook kijken op www.students.uu.nl > zoek op jou opleiding > praktische zaken > regeling en procedures.

College of Pharmaceutical Sciences (CPS) evaluation report

Since the study CPS exists for 5 years now, in December 2015 the program has been evaluated by the department of Pharmaceutical Sciences. About this evaluation there’s been written a report that now is presented a little book. Curious about how well CPS scores? Come check it at the U.P.-hol

(BBG 2.83).

Oktober 2015

StudieCie Actueel

Curriculum herziening Departement Farmaceutische Wetenschappen

Het departement is bezig met een groot project om het hele curriculum van zowel de bachelor als de master Farmacie te vernieuwen. In 2001 is het curriculum zoals we dat nu kennen samengesteld en het is nu toe aan vernieuwing. De arbeidsmarkt is veranderd en de studie moet weer beter gaan aansluiten op de beroepspraktijk. In grote lijnen zal er meer aandacht zijn voor farmacotherapie. Dit zal ook al in de bachelor gaan terugkomen. Ook zal er meer aandacht besteed worden aan innovatieve medicatie (biotechnologie) en er zal iets minder aandacht besteed worden aan de vaardigheden van het bereiden, meer aan de theorie achter de bereidingen.

Het nieuwe curriculum zal van start gaan in september 2016. Op dit moment zijn er blok ontwikkelteams (BOT’s) bezig met het invullen van de nieuwe cursussen voor het eerste jaar van de bachelor en het eerste jaar van de master. In elk BOT zit ook een student. In het voorjaar zullen de BOT’s voor het tweede en derde jaar van de bachelor en master worden samengesteld. Hiervoor kun je solliciteren. Informatie hierover volgt in het voorjaar van 2016.

Voor iedereen die op dit moment in zijn bachelor zit en vanaf september wil beginnen met zijn master zal er het een en ander veranderen. Bepaalde vakken zoals FA-204, FA-206, FA-302 en FA-303 zullen enkele aangepaste PGO-taken of aanvullende hoorcolleges hebben om de oude bachelor beter aan te laten sluiten op de nieuwe master. Op 29 oktober om 16:30 zal er in M2.01 een informatiebijeenkomst zijn over het nieuwe curriculum. Hier zal een indicatie gegeven worden over bijvoorbeeld hoe lang vakken nog worden gegeven en welke vakken je moet volgen als je een vak niet hebt gehaald.

Voor meer vragen kun je mailen naar assessor1@upsv.nl , G.M.H.Engels@uu.nl (BA) of A.K.Mantel@uu.nl (MA).

 

Roosteroptimalisatieproject

Op dit moment loopt er een roosteroptimalisatieproject. De roosters van Farmacie zijn vaak erg onregelmatig en het is daarom erg lastig om alle colleges te plannen. Hierdoor komen de roosters vaak redelijk laat ten opzichte van andere studies. Het roosteroptimalisatieproject is gestart om te kijken of dit anders kan. Heb je vragen of tips? Stuur dan je input naar W.R.Keusters@uu.nl.

 

Verhuizing studiepunt en studieadviseurs

Studiepunt is verhuisd.  Het studiepunt zit nu in het Buys Ballotgebouw (BBG) op de eerste verdieping. Het studiepunt voor de Bachelor Farmacie en CPS zitten nu in kamer BBG124b, voor de master Farmacie en Drug Innovation zit studiepunt in kamer BBG184b. De beide studieadviseurs Carmen Janssen en Joke van Dijk zijn meeverhuisd naar de eerste verdieping van het  BBG. Ook heeft studiepunt  nieuwe e-mailadressen gekregen:

Bachelor Farmacie en CPS: science.pharm.ba@uu.nl

Master Farmacie en Drug Innovation: science.scph@uu.nl

 

Reorganisatie David de Wiedgebouw

Zoals bij iedereen wel bekend is, zitten in het David de Wiedgebouw (DDW) niet alleen onderwijsruimtes. Op de tweede verdieping en hoger zitten verschillende onderzoeksgroepen. Op de Uithof gaan verschillende gebouwen sluiten of verbouwen. Daarom zullen er onderzoeksgroepen verhuizen naar het DDW. Onder andere de onderzoeksgroep van Albert Heck en een Amerikaanse onderzoeksgroep zullen zich in het DDW gaan vestigen. Ook zullen naast het DDW elektronenmicroscopen geplaatst worden. Hiervoor zal een bunker gebouwd gaan worden.

Om ruimte te maken voor al deze nieuwe groepen zullen enkele onderwijsruimtes plaats maken voor werkplekken. Op dit moment is nog altijd 45% van de colleges Farmacie in het DDW. Dit zal in de loop van de tijd gaan verschuiven richting o.a. het Koningsbergergebouw en het Buys Ballotgebouw. Zolang de onderwijsruimtes in het DDW nog open zijn, blijft het U.P.-hol ook in het DDW.

Juni 2015

Boekje profileringsruimte

De studiecommissie is erg druk met het maken van een boekje over de profileringsruimte. In dit boekje wordt kort uitgelegd wat je profileringsruimte bij de opleiding farmacie is en hoe je dit kan invullen. Je kan de ruimte invullen met keuzevakken vanuit farmacie zelf of met vakken van andere faculteiten. In dit boekje staan veel recensies van studenten die vakken en minors hebben gevolgd buiten de opleiding farmacie: van wiskunde en geneeskunde tot psychologie en Turks. Het boekje wordt onthuld tijdens de ALV op 10 juni en kan daarna door geïnteresseerden op het U.P.-hol opgehaald worden.

Docent in het zonnetje zetten

Op de departementsdag 12 juni wordt er door de studiecommissie een docent in het zonnetje gezet. Studenten kunnen donderdag 4 juni en vrijdag 5 juni stemmen op hun docent naar keuze. Dit kan gedaan worden in het U.P.-hol.

Er komt vanaf september een nieuw departementshoofd, maar het is nog niet officieel bekend wie dit gaat worden.

April 2015

Uitslagen farmacie naar de TOP enquête

Naar aanleiding van de tegenvallende resultaten in de Nationale Studenten Enquête (NSE) heeft Willemijn Wouters, e.t. assessor 1, in december 2013 een debatavond over de opleiding Farmacie georganiseerd. Het doel van deze avond was om in kaart te brengen waar deze tegenvallende resultaten vandaan kwamen. De avond was een succes. Echter, het draagvlak moest nog uitgebreid worden. Daarom zijn afgelopen najaar alle bachelor- en master studenten per mail uitgenodigd om een enquête in te vullen over alle facetten van de opleiding Farmacie. De studiecommissie heeft haar best gedaan om, door middel van flyers en posters, de enquête zo goed mogelijk te promoten onder alle groepen studenten. De enquête is inmiddels gesloten. In totaal hebben 451 studenten de enquête ingevuld. Dit komt neer op 26% van de bachelor studenten en 34% van de masterstudenten.  Ferdi Engels, onderwijsdirecteur van de bachelor Farmacie, en Aukje Mantel, onderwijsdirecteur van de School of Pharmacy, zijn druk bezig met het verwerken van de resultaten. Naar aanleiding van de debatavond en de resultaten van de enquête zijn al enkele veranderingen doorgevoerd. Zo is het departement samen met ICT bèta bezig om de roosters uniformer en digitaal beschikbaar te stellen en zijn er strengere regels opgesteld voor het tijdig beschikbaar stellen van roosters. Voor betere onderwijskundige vaardigheden is er een cursus junior docent aangeboden aan AIO’s die voor de klas staan en de inzageprocedure is uniformer gemaakt. Vragen, antwoorden en antwoordmodellen kunnen nu altijd ingekeken worden. Ook is er een inhoudelijk deskundige docent aanwezig tijdens het inzagemoment. Er zijn stiltelokalen aangeboden tijdens de tentamenperiode en de studieadviseur geeft op gezette tijden voorlichtingsbijeenkomsten over onder andere inschrijven en tweedejaars vakken.

Middagsymposium

Op woensdag 6 mei organiseert de studiecommissie het jaarlijkse middagsymposium. Dit jaar is het thema ‘Nanotechnologie’. Nanotechnologie is een opkomend onderwerp binnen de farmaceutische wereld en heeft als doel om de toediening van medicijnen te verbeteren. Tijdens dit symposium zal er onder andere gesproken worden over temperatuurgevoelige liposomen voor de behandeling van kanker en micronaalden voor de toediening van vaccins.

Het symposium begint om 14.30 in de Boothzaal van de UBU en zal afgesloten worden met een hapje en een drankje. De kosten voor dit symposium zijn 2 euro en deelname wordt beloond met 1 SAC-punt.

Programma:

14:30 – 15:00 uur             Inloop

15:00 – 15:15 uur             Opening door prof. dr. Storm

15:15 – 16:00 uur             Dr. C.F. van Nostrum (UIPS) ‘Nanoparticles’

16:00 – 16:45 uur             Prof. dr. C. Moonen (UMCU) ‘Temperatuurgevoelige liposomen’

16:45 – 17:15 uur             Pauze

17:15 – 18:00 uur              Dr. K. van der Maaden (Leiden Academic Centre for Drug Research) ‘Toedienen van vaccins m.b.v. micronaalden’

18:00 – 19:00 uur             Afsluiting met hapje en drankje

Februari 2015

NSE enquête
De NSE enquête 2015 is uit. Deze jaarlijkse enquête wordt gebruikt om opleidingen aan verschillende universiteiten met elkaar te vergelijken. De resultaten worden onder andere gebruikt in de Elsevier en voor de website www.studiekeuze123.nl. Het laat zien hoe tevreden studenten zijn over de hun opleiding aan een bepaalde universiteit. Via je studentsmail heb je een uitnodiging gekregen om deze enquête in te vullen voor Farmacie in Utrecht.

Boekverkoop
Onze webshop is nu een half jaar geopend. We zijn erg benieuwd naar hoe de studenten de webshop ervaren en of er nog verbeterpunten zijn. Daarom zal in april naar alle studenten die ooit een boek besteld hebben op de webshop een kort mailtje worden gestuurd. Aan de hand van de antwoorden kan de webshop geoptimaliseerd worden.

Silteplekken
Rond de tentamenperiode is het altijd erg druk in de bibliotheek en is het studielandschap vaak lawaaierig. Afgelopen tentamenweek zijn er daarom extra stilteplekken gecreëerd, zodat studenten in stilte kunnen studeren voor hun toets. De lokalen 1.03 en 1.05 waren opengesteld voor studenten. In de tentamenweek van periode 3 zal dit weer gerealiseerd worden.

De studiecommissie organiseert op 6 mei 2015 het jaarlijkse middagsymposium. Komt allen! Meer informatie hierover volgt nog.

December 2014

Farmacie enquête
Afgelopen weken is de studiecommissie erg druk bezig geweest met het promoten van de farmacie enquête. Het is erg belangrijk om de enquête in te vullen. Bij voldoende respons kunnen er concreet zaken aangepakt worden die fout gaan. Veel studenten hebben de evaluatie al ingevuld, maar nog niet iedereen. Heb je hem nog niet ingevuld? Ga naar https://caracal.science.uu.nl en vul de enquête in. Het departement Farmaceutische Wetenschappen verloot 5x een bon van 50 euro onder de studenten die de enquête serieus hebben ingevuld.

Boekverkoop
Voor het vak FA-403 hebben studenten boeken nodig van de KNMP. Deze worden door U.P. besteld. De boekverkoop van de KNMP liep dit jaar niet zo goed. Veel studenten hebben hun boeken niet of te laat binnengekregen, ondanks dat U.P. wel de bestelling heeft geplaatst. Voor de periode 3.2 zullen de boeken nog eerder besteld worden. We hopen dan dat de studenten hun boeken wel en op tijd binnenkrijgen!

Nieuwe leden OAC
De OAC zoekt per februari drie nieuwe leden. Ben je masterstudent en wil jij samen met andere studenten en docenten het onderwijs verbeteren? Wil jij invloed uitoefenen op de totstandkoming van het Onderwijs en examenregelement (OER)? Misschien is de OAC dan iets voor jou. Wij zijn op zoek naar drie masterstudenten en die affiniteit hebben met het departement en willen plaatsnemen in de OAC. Eens in de maand komt de OAC samen. Deze commissie evalueert het onderwijs van de bachelor en master. Daarnaast adviseren zij het managementteam bij eventuele misstanden en knelpunten. Heb je interesse? Stuur een mailtje naar assessor1@upsv.nl.

Bachelorlunches
Naast de masterlunches zijn er nu ook bachelorlunches. Hiervoor worden 20 volledig willekeurige bachelorstudenten uitgenodigd om te komen lunchen met onder andere Ferdi Engels. Als je vindt dat bepaalde dingen niet werken of je vindt dat sommige dingen verbeterd kunnen worden, kan je dat hier aangeven. Het is een informele bijeenkomst waar niet wordt genotuleerd.

Oktober 2014

De nieuwe Elsevier enquête is uit. Farmacie in Utrecht doet het volgens de enquête slechter dan Groningen op de gebieden van docenten, organisatie en communicatie, toetsing en faciliteiten. Farmacie Utrecht doet het echter gemiddeld beter dan andere opleidingen van de Universiteit Utrecht.

Webshop
U.P. is afgelopen zomer overgegaan op een online webshop. Studenten kunnen hun studieboeken niet meer bij het boekenluikje kopen, maar moeten de boeken op onze website bestellen. Zij krijgen deze boeken binnen 48 uur thuisbezorgd. KNMP-boeken, VMT-boekjes en overige studieartikelen (zoals labbrillen en rekenmachines) worden nog wel verkocht bij het boekenluik.

Student-Mentoraat
In september zijn wij gestart met het student-mentoraat. Alle 18 eerstejaars onderwijsgroepen hebben een enthousiaste student-mentor toegewezen gekregen. De student-mentoren hebben hiervoor in de zomer een cursus gevolgd. Tijdens de bijeenkomsten met de student-mentor wordt er op een laagdrempelige en informele manier gesproken over praktische problemen in het eerste jaar. De eerste twee bijeenkomsten zijn inmiddels geweest en volgende week vindt er een evaluatie plaats met de student-mentoren.

Evaluaties
Voor de zomervakantie is de mondelinge leerlijn van de bachelor geëvalueerd. Er is gesproken over de interviewskills en het onderwijs dat daarbij hoort. Dieuwertje heeft een verslag hiervan gemaakt. Komende periode zullen de vakken FA-202 en FA-401 geëvalueerd worden.

Farmacie in het nieuws
Komende tijd zal er een nieuwe rubriek verschijnen op de U.P.-site. De rubriek zal de naam “Farmacie in het nieuws” dragen en zal worden gevuld met leuke en interessante farmacie nieuwsberichten. De studiecommissie zal zich bezighouden met de invulling van deze rubriek.

Juni 2014

Het onderwijsmanagementteam is bezig met enkele punten die naar voren kwamen tijdens de Farmacie Utrecht naar de top!-avond. Zij zijn bezig een uniform protecol voor tentameninzage, het verbeteren van de roosters, een beter begeleiding van eerstejaars door het student-mentoraat en met de communicatie tussen studenten en docenten.

Willemijn is nu nog druk bezig met het samenstellen van de enquetes (een voor de master en een voor de bachelor).

Er zijn nu nog te weinig aanmeldingen voor het student-mentoraat. Er zijn 15 aanmeldingen en er zijn 20 nodig. Daarnaast wil je de beste student-mentoren kunnen kiezen, de campagne gaat dus door.

Huisvesting
Er zal een herverdeling van onderzoeksgroepen en onderwijs plaats vinden in de Bètafaculteit. Enkele onderzoeksgroepen zullen verhuizen naar het DdW, waardoor een groot deel van het onderwijs eruit zal moeten. De vraag is waar de studenten heen gaan en waar U.P. heen gaat. U.P. wil natuurlijk ten alle tijden bij de studenten zijn. Actief aan het bekijken wat de opties zijn en hoe de ontwikkelingen zullen gaan. Op dit moment is nog niets definitief namelijk.