Het Buddy project is opgericht om (buitenlandse) studenten of vluchtelingen te helpen die bezig zijn met de studie Farmacie, maar moeite hebben met een bepaald onderwerp of de Nederlandse taal.

Onder onderwerpen kan bijvoorbeeld worden verstaan:

– Het Farmaceutisch Nederlands

– Inzicht in hoe de opleiding in elkaar steekt

– De online leeromgeving; Blackboard, Osiris, MyTimetable, etc.

– Kennis over een bepaald onderwerp

– Informatie vinden op de juiste plek

Studenten (buddy’s) die geïnteresseerd zijn in het helpen van anderen middels dit project kunnen zich hiervoor aanmelden. Hierdoor wordt er een poule aan studenten gecreëerd.

Als een student die hulp nodig heeft zich aanmeldt, dan zorgen wij dat hij/zij gekoppeld wordt aan een buddy. De student wordt gevraagd om in een aantal bullet points specifiek aan te geven waar hij/zij moeite mee heeft. Zo kunnen wij gericht zoeken naar een buddy die het beste bij deze student past.

Bij de koppeling worden gegevens uitgewisseld om in contact te komen met elkaar en de studenten worden toegevoegd aan de Microsoft Teams voor het Buddy project. Hier kunnen zij online bijeenkomsten houden. Fysiek bijeenkomen is natuurlijk ook een goede optie zodra dit weer mag!

Het is de bedoeling dat het koppel ongeveer 1 uur per week samenkomt om aan de punten te werken. Dit kan naarmate de student goed geholpen wordt, afgebouwd worden naar 1 uur per twee weken of net wat de wensen zijn. De buddy en student mogen zelf inplannen welke dag en tijd het beste uitkomt, daar zijn zij vrij in. Als er geen hulp meer nodig is, zal dit worden doorgegeven en dan wordt het project voor het desbetreffende koppel afgesloten.

Als beloning voor de hulp en moeite, zal de buddy beloond worden met 2 SAC-punten per jaar.

Een buddy kan je helpen! Heb jij moeite met de Nederlandse taal, de online leeromgeving of andere studiegerelateerde problemen? Meld je aan via assessor1@upsv.nl om gekoppeld te worden aan een buddy.

Wil jij graag andere mensen helpen door het zijn van een buddy? Ook dan kan je je aanmelden door een mailtje te sturen naar assessor1@upsv.nl.

Navigeer