July 2022

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1

 • S&G-eindejaarsweekend

2

 • S&G-eindejaarsweekend

3

 • S&G-eindejaarsweekend

4

 • Tweedejaarsactiviteit

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

Klik hier om de agenda U.P.-activiteiten toe te voegen aan je eigen Google Agenda!

Klik hier om de agenda U.P.-activiteiten toe te voegen aan je eigen Apple Agenda!

Na de link druk je op het ‘+’-symbool, rechtsonderaan de pagina.

Openingstijden U.P.-hol

 • De openingstijden van deze week zijn als volgt:
  Maandag 2 mei: 11.00 uur -17.00 uur.
  Dinsdag 3 mei: 12.00 uur – 17.00 uur.
  Woensdag 4 mei: 10.00 – 14.30 uur.
  Donderdag 5 mei: gesloten.
  Vrijdag 6 mei: 10:00 uur – 17.00 uur.

RSS NU – Gezondheid

 • Hoe voelen en ervaren kinderen pijn? 2 July 2022
  Een harde val, een brandwond of slaande ruzie met een broer of zus: veel kinderen krijgen dagelijks te maken met pijnprikkels. Maar wat doet die pijn nu met het lichaam en geest van een kind?

  Maartje Scheffer

 • Jongeren steeds vaker te dik: dit heeft die generatie nodig om gezond te worden 1 July 2022
  Een op de zes Nederlandse jongeren tot en met zeventien jaar heeft overgewicht, waarvan 3,5 procent ernstig. Bij middelbare scholieren is de laatste dertig jaar een significante stijging van overgewicht te zien. Hoe komt dit en wat kunnen we doen om dit aan te pakken? De oplossing (en de oorzaak) ligt zeker niet alleen bij […]

  Anne van Asseldonk

 • Steeds meer bekend over frisdrank en het risico op darmkanker 1 July 2022
  Onderzoek naar voeding en ziektes is ingewikkeld. Je kunt nou eenmaal geen mensen lang blootstellen aan iets wat mogelijk het risico op kanker verhoogt. Toch weten we, mede dankzij onderzoek van het Maastricht UMC+, meer over hoe door frisdrank het risico op darmkanker kan toenemen.

  Mirjam Bedaf

Januari 2022

Hallo lieve U.P.-stuudjes!

Hopelijk hebben jullie kunnen genieten van een welverdiende kerstvakantie. De Studiecommissie heeft in ieder geval goed genoten van de kerstdagen, maar met de tentamens om de hoek is het nu weer back to business!

Over een paar maandjes is het alweer tijd voor de Docentenstudentenquiz! We zijn druk bezig onze trivia-kennis op te frissen om een toffe quiz neer te zetten. Wie gaat er dit jaar met de winst vandoor?

Op woensdag 12 januari zal de Ziekenhuisfarmacieavond plaatsvinden voor masterstudenten. Ben je nog aan het oriënteren welke kant je later op wil of ben je benieuwd naar de ervaringen van de sprekers in het ziekenhuis? Schrijf je dan snel in via de U.P.-site!

Wellicht lezen jullie deze Studiecie Actueel wel in de U.P. to Date. Hartstikke leuk dat jullie dit stukje even blijven lezen! Mocht je nou meer willen weten over wat wij als Studiecommissie doen of over het nieuws binnen de studie, lees dan vooral de vorige stukjes van de Studiecie Actueel op de U.P.-website. Volgende maand staat er weer eentje klaar!

Als afsluiter willen wij jullie eraan herinneren dat de inschrijvingen voor periode 4 openen op maandag 31 januari 2022. Omcirkel deze dag dus alvast in je agenda!

Dat was hem alweer, tot de volgende!