Sinds het nieuwe curriculum in september 2016 van start is gegaan, is de Beroepsoriëntatie Bachelor (BOB)-stage opgenomen in het curriculum van de bachelor Farmacie. De BOB-stage is in feite een verplichte eerstejaars snuffelstage in de openbare apotheek. Deze wordt gedaan in de derde periode van het eerste jaar.

De BOB-stage is een verplicht onderdeel van de bachelor Farmacie waarbij je eenmalig 4 uur een stage volgt in een openbare apotheek. Het doel van de BOB-stage is om al in het eerste jaar van je bachelor een beeld te krijgen hoe je je opgedane kennis in de praktijk kan gebruiken.

Tijdens de BOB-stage ga je alleen of samen met een andere eerstejaarsstudent naar een openbare apotheek, waar je kleine opdrachten uitvoert die betrekking hebben op bijvoorbeeld de logistieke route van een recept, privacy van de patiënt en het verstrekken van geneesmiddelen (aansluitend bij de betreffende keuzecursus). In de cursuswijzer BOB-stage vind je meer informatie over de opdrachten en hoe je de resultaten verwerkt  in je verslag.