Hee leuke U.P.’ers,

Wat hebben we er weer een aantal leuke weken opzitten! Bij deze even een recap: Onze studentendocentenquiz was een groot succes! Met 30 studenten en 30 docenten hebben we hier echt een hele leuke middag van gemaakt. Bij een aantal docenten kwam hun studentenkant weer helemaal naar boven naderhand op de borrel ;)

Verder is de Buitenland Excursie naar Praag achter de rug, onderaan kunnen jullie een mini-interview lezen met Eline Zeemering, de Ab actis Binnenland van de Buitenlandcommissie. Dus lees maar snel door!

Toen de week van Koningsdag! Deze begon op maandag met de Mosadex actualiteitenlunch en de BENU apothekerstraining. Dit waren twee hele interessante activiteiten! Toen dinsdag, de befaamde Ménage à Trois! Helaas, hoewel er een goed aantal U.P.’ers op kwam dagen, was D.S.K. in de meerderheid dit jaar. Dit maakte de avond er niet minder gezelliger op! Hopelijk hebben jullie de verjaardag van Willem goed gevierd op Koningsnacht en Koningsdag! En na al dit gefeest was het tijd voor de Batavierenrace! Hoewel… Dit was eigenlijk ook één groot feest + een beetje hardlopen. Echt, doe allemaal mee volgend jaar, dit was echt ongelofelijk leuk :)

En dit is wat ons in het vooruitzicht staat: De ZUL (ZesUursLoop) komt eraan! Hier gaan we strijden tegen zes andere studieverenigingen om geld ophalen voor een goed doel door rondjes te rennen, dit jaar halen we geld op voor de stichting VluchtelingenWerk Nederland. Hoewel wij als U.P. natuurlijk veel geld wil binnenhalen voor dit goede doel, vinden we het binnenhalen van de vierkante meters even belangrijk!

Eén dag later staat alweer de laatste activiteit van de StuCo van dit jaar op de planning (verdrietige geluiden), het Afternoon Symposium! Deze keer zal het thema zijn: ‘Dermatological Disorders’. Hopelijk zien we jullie daar! Ook staan de goededoelenlunch, Pubcrawl, Lunch Lecture, Eerstejaars- en Masteractiviteit op ons te wachten.

Veel plezier met alle activiteiten de komende paar weken!

Liefs,

De Studiecommissie 2022/2023

  1. Bij deze het beloofde interview met Eline!

Wat vond jij het hoogtepunt van de Buicie?

Het hoogtepunt van de buitenlandexcursie naar Praag vond ik de lezing van Jan Petracek over Pharmacovigilance (medicatiebewaking) en het Farmacie museum in Kuks. Daarnaast was het hoogtepunt van gezelligheid het biertje met z’n allen in de bar van het hostel. Hier waren ook de ereleden aanwezig en werd de dag uitvoerig nagepraat en potjes tafelvoetbal gespeeld.

Was het anders om de Buicie te organiseren dan om als deelnemer mee te gaan? Wat was het grootste verschil?

Dit jaar had ik het geluk dat ik de reis naar Praag, samen met vier anderen, mocht organiseren. Dit is anders dan deelnemen aan de reis, omdat je constant bezig bent met het zo soepel mogelijk laten verlopen van de reis. Dit houdt in dat je de route weet, de groep bij elkaar houdt, duidelijk communiceert en het antwoord weten op vragen die mensen kunnen hebben over het programma. Ik vond dit heel leuk om te doen en het houd je ook goed scherp gedurende de dag ;).

Stel je bent nieuw bij farmacie en weet niet wat de Buicie is, waarom zou je het aanraden om mee te gaan?

Ik zou het aan iedereen aanraden om deel te nemen aan de buitenlandexcursie, want je leert veel op zowel farmacie gebied als op sociaal gebied. Je gaat met een groep van 40 studenten en aan het einde van de reis heb je toch een band met iedereen gecreëerd. Elke dag ga je langs verschillende farmaceutische instanties en ’s avonds verken je gezamenlijk de stad. Het is interessant om bij zoveel verschillende bedrijven langs te gaan om te kijken hoe ze alles aanpakken en te ontdekken wat de verschillen zijn met Nederland.

Voor de mensen die nog naar Praag op vakantie gaan, wat zou je aanbevelen om daar zeker te doen/bezoeken?

Voor de mensen die nog naar Praag op vakantie gaan zou ik zeker een city tour met een gids aanraden. Wij hebben een wandeltour gedaan en hierdoor krijg je alle hoogtepunten van Praag te zien en wordt je voorzien van de bijbehorende informatie. Ook is een uitstapje net buiten Praag naar Hradec Kralove ook zeker de moeite waard. Daarnaast raad ik voor de dansers onder ons aan om een dansje te wagen in de club met 5 verdiepingen en in de ijsbar.

Als je afgelopen Buicie in 1 woord zou moeten omschrijven, welk woord zou dit zijn?

‘Ziekste Buicie ooit’.