128e Dies (Ongeremd)

Lieve U.P.’ers, de 128e Diescommissie staat klaar om de mooiste week van het jaar voor jullie te organiseren. Zet de derde week van november vast groot in je agenda want het belooft een groot feest te worden. Onze commissie bestaat uit de volgende 8 parels:

Om te beginnen, mevrouw de praeses, Imke. Wanneer haar bril bij de vergadering op gaat, zijn de rapen gaar. Van Bram mogen we niet liegen, maar we denken dat ze het heel goed gaat doen als praeses. Imke houdt de diescommissie op de rails met haar grote kennis en aangeboren talenten.

Dan gaan we verder naar onze ab actis I, Annet. Ze probeert van woorden zinnen te maken en is hier dan ook druk mee bezig in het dagelijks leven. Daarom is Annet de uitverkorene voor deze functie.

Sundan, onze quaestor I, is buiten geld tellen ook een kei in het verwijderen van de achtergrond van het logo.

Ab actis II, Bram, haalt zijn worstenbroodjes uiteraard 1+1 gratis bij de bakker. Hij is toch de man van het geld?

Gabriëlle, de quaestor II is zelfs online aanwezig bij de vergaderingen wanneer ze op de piste staat. Deze gezellige meid gaat al haar charmes in de strijd gooien bij het lubben.

Onze enige tweedejaars in de commissie, en tevens assessor I, is Renzo. Bakken trekken doet hij al te graag, maar onze praeses kon hij tot vier toe keer niet verslaan.

Charlotte, de assessor II, weet goed hoe ze bier halen moet. Snel reageren op je appjes kan ze als geen ander en als ze gaat koken is die pan d’r.

De laatste parel van het stel is Lieve, de assessor III. Naast mayonaisepotten op de grond smijten zal Lieve zal haar best doen om de puntjes op de i te zetten tijdens onze diesweek.

Commissieleden

Imke Tielemans praeses
Annet Post ab actis I
Sundan Xu quaestor I
Bram van Hoof ab actis II
Gabriëlle Rosenberg quaestor II
Renzo Zwinkels assessor I
Charlotte van der Kreeke assessor II
Lieve van Zuiden assessor III

127e Dies (Weerbaar)

De 127e Diescommissie staat voor jullie klaar en gaat er alles aan proberen te doen om een fysieke week vol met activiteiten neer te kunnen zetten!

Wouter gaat dit jaar de functie vervullen als praeses. Deze damsko jongeman is niet vies van een biertje (of een tequila) en hij is altijd bij om een stukje motor te rijden of what are the odds te spelen.

Het verhaal gaat dat ab actis I Emma als eerste uit haar jaar een U.P.-relatie wist te bemachtigen. De jongens van de Dies hebben de buurt waarin ze woont al leren kennen. Ze zijn hierbij er achter gekomen dat de jeugd van tegenwoordig het niet meer waardeert als ‘’Habiba’’ door de speakers van de auto wordt gepompt.

Onze quaestor I Fabien houdt van tennis en skiën. Hij wilde dan ook als weekend samen de piste op gaan, al zullen een aantal van ons het bij de après-ski houden. Aan zijn blik is altijd te zien hoelaat het is.

Dit jaar vervuld Paul de rol van ab actis II en hij doet dit zeker met een glimlach op zijn gezicht. Deze Rotterdamse gezellige jongen juicht voor zijn club Feyenoord, dit doet hij het liefst met een biertje in zijn hand.

Na twee jaar lang het bier koud te hebben gezet als assessor bij de S&G en de UP to date zal Jacky zich dit jaar gaan ontfermen over de duiten van de dies als quaestor II. Met zijn ervaring is deze borrelgod uit Heiloo een grote aanwinst voor de commissie!

Luciënne is eerstejaars CPS-student en assessor I. Ze woont in Kerkdriel, waar de bommen om je oren vliegen. Toch wandelt ze daar graag met haar hond. Luciënne is ook gek op bakken en op wijn.

Richelle, assessor II, is een spontane meid uit Vianen. Ze speelt saxofoon en is verslaafd aan chocola. Tegenwoordig spendeert ze haar zaterdagavonden op de bank, maar zodra het kan gaat ze weer op stap!

Tikischa is een gezellige meid uit Leiden en dit jaar assessor III. In haar vrije tijd tennist ze graag en houdt ze van gezelligheid. Zo doet ze graag een drankje met vriendinnen of gaat ze uit in de stad.

Commissieleden

Wouter van den Heuvel praeses
Emma Holler ab actis I
Fabiën van der Kuy quaestor I
Paul van Gelder ab actis II
Jacky Hu quaestor II
Luciënne de Vries assessor I
Richelle Goes assessor II
Tikischa Rozier assessor III

126e Dies (Bloedstollend)

Daar zijn we dan: de 126e Diescommissie.

Onze praeses Kyra zorgt er altijd voor dat de bakken worden gevouwen en de anytimers worden uitgedeeld. Ze houdt alles keurig bij en daarom  zal niemand ooit een anytimer tekortkomen. Als het aan Kyra lag, zou het assessoraat worden ingeperkt tot slechts 2 personen, maar we zeggen niet wie…

Cindy is onze ab actis I en als fanatiek mobile gamer tijdens de vergaderingen druk met Clash Royale. Met haar ervaringen uit de Kookcie voorziet zij ons van heerlijke maaltijden. Eén probleem is wel dat ze binnenkort geen huis meer heeft om in te koken (please gun woning).

Laten we hopen dat onze quaestor I, Martijn, even steady met het geld omgaat als dat hij op de foto’s stond in de Botanische Tuinen. Onze gezellige zuiderling is van alle markten thuis: van pingelen op de piano tot tennissen op de baan.

Onze ab actis II, Noor, is de zorgzame onder ons, zo horen we vaak de vraag: ‘Gaaaaat het?!’. Als mentormama van Joost is het haar gelukt om harder te sneuvelen dan hijzelf. Met haar ervaring uit de S&G zal de gezelligheid zeker niet ontbreken. We verwachten dit jaar overigens ook een Dies tattoo op haar rechtervoet.

Femke is onze quaestor II, pianist bij Dr. Pill en daar bovenop een full-time #fitgirl. Ze is elke dag in de sportschool te vinden: duidelijk een voorbeeld voor ons allemaal. Gelukkig is ze ook niet vies van een biertje op zijn tijd. We hopen binnenkort op een quaestor piano-battle.

Assessor I Daan rent even hard marathons als dat hij wegrent van zijn BSA. Gelukkig heeft hij nog wel de tijd om het commissieweekend te plannen (not). Daan houdt van voetbal, maar dan wel als centraal bankverwarmer.

Joost, onze assessor II, roeit en drinkt erop los. Hij heeft een hekel aan station Gouda. Joost zit trouwens in level 10 met Clash Royale, 2 levels lager dan Cindy en daarom is hij ook assessor II.

Martijn kennen wij beter als JP (niet te verwarren met die van Lingo). Als echte assessor III zorgt hij ervoor dat de glazen altijd gevuld zijn #loutergintonicamice. Volgens JP hebben we geen praeses meer nodig in de commissie…

We gaan dit jaar een prachtige dies voor jullie verzorgen.

Wij hebben er zin in!

Liefs,

De 126ste Diescommissie.

Commissieleden

Kyra Kouthoofd praeses
Cindy Loh ab actis I
Martijn Govers quaestor I
Noor Coenen ab actis II
Femke Immink quaestor II
Daan van den Akker assessor I
Joost Volbeda assessor II
Martijn Jonge Poerink assessor III

124e Dies (Krachtig)

TREVOR:
Is onze Bruno Mars van de groep en denkt dat hij een gouden lever heeft. Uit de praktijk is echter gebleken dat dit niet altijd zo is. Hij is onze groepspapi en straalt dit dan natuurlijk ook uit, zo waren Jonne en Fatima tijdens hun introkamp bang voor hem. Leuk weetje: Trevor gaat volgend jaar na de Dies snel met zwangerschapsverlof om kleine kindjes skiles te geven in Oostenrijk. You can call him daddy!

JONNE:
Jonne staat beter bekend als baby jon jon. Bij de beestachtige Almanak heeft Jonne haar nodige steentje bijgedragen, maar nu vervult ze haar lieftallige taak als ab actis I in onze commissie. Jonne haar slechte muzieksmaak valt niet bij ieder commissielid in de smaak. Daarnaast is Jonne wel altijd in voor een lekker drankje, wat als gevolg heeft dat ze haar avonden niet altijd even scherp kan herinneren.

JELLE:
Is de goedzak van de commissie en tevens ook de grote knuffelbeer. De kans is groot dat als je hem tegenkomt op het U.P. -hol hij allesbehalve nuchter is. Jelle is absoluut geen kleine borrelaar en is minstens 4 van de 7 weekdagen flink aan het zuipen. Pas als deze vent een week lang aaneengesloten dronken is, kan hij gelukkig sterven. Dit jaar is Jelle naast prins van de AdtCo ook quaestor I en dus meester van de valuta.

ANNEMIEKE:
Annemieke is de onschuld zelve en daarnaast ook onze commissie-oma. Als oma heeft ze het dan ook wat zwaarder als de rest een borrelavondje organiseert. Met haar gouden nachtegaalstem is ze bekend bij heel U.P. en met diezelfde stem kan iedereen weten wanneer de Dies ergens aanwezig is. Met haar trage begrip zorgt ze tijdens de vergaderingen voor het nodige gelach. Met haar ervaring als oma zal ze baby Jon Jon assisteren als ab actis II.

FATIMA:
Omdat onze lieve Fatima wegens omstandigheden wordt gezocht in Soedan, hebben wij haar in onze armen gesloten als quaestor II van de Dies Natalis. Met haar ervaringen bij de EFC zorgt ze voor de nodige gezelligheid tijdens de vergaderingen en heeft ze altijd wel een heftig verhaal te vertellen. Daarnaast neemt Fatima de tijd met het halen van haar studiepunten. Dus mocht iemand nog iets kunnen missen: Please geef haar een BSA!

REGINA:
Onze Friese Regina is in de bloei van haar leven en staat in Friesland beter bekend als het kleine nichtje van Doutzen Kroes. Hierdoor moet ze af en toe de jongens van zich afslaan op Orca, waar zij fanatiek roeister is. Door haar toewijding heeft ze het eerste assessoraat gewonnen en zal ze dit jaar dus assessor I worden. Regina weet wel van aanpakken en doorzetten dus wij hebben het volste vertrouwen in Doutzen junior.

BRENT:
Onze eigen Zwieber en tevens ook stiefvader en ontvoerder van Dolly. Tijdens de eerste vergadering heeft Brent gauw even laten zien hoe hij te werk gaat als first-class crimineel. Dikke SO naar Ghetto Tiel. Gezelligheid kent geen tijd en Brent ook niet, hij komt namelijk graag te laat. Shout out naar zijn dikke fotoshopskills, dankzij hem hebben wij nu de mooiste commissieshirts! Brent zal dit jaar assessor II zijn van de Dies.

INGE:
Inge die uit hetzelfde criminele gat komt als Fatima, staat bekend om het geven van heftige huisfeestjes. Daarnaast is Inge onze groepspuppie, waardoor met name Trevor en Annemieke nog wel eens op haar moeten passen als haar ouders een avondje weg zijn. Ze heeft vorig jaar veel ervaring opgedaan in Brazilie. Dit zal vast van pas komen bij het organiseren van een te gekke Dies en het uitvoeren van haar taken als assessor III

Commissieleden

Trevor Mulder praeses
Jonne Uiterwijk ab actis I
Jelle Stoelinga quaestor I
Annemieke Louters ab actis II
Fatima Mahmud quaestor II
Regina Voss assessor I
Brent Gerrits assessor II
Inge Flier assessor III

123e Dies (Nachtschade)

Vandaag is rooodd, de kleur van de dieesss

Vandaag isss rood wat rood hoort te zijjhijjn

Afijn,

Zo ontstond onze samenhorigheid tijdens de eerste UP-borrel.

Wat waren we gelukkig samen… echter er ontbrak nog iemand…

Gelukkig konden wij dit gaatje snel en volwaardig opvullen:

Ik wil u graag voorstellen aan Freek, de mascotte.

Echter ligt hij op dit moment in het ziekenhuis vanwege zijn geamputeerde been. U kunt uw steun betuigen door een e-mail te sturen naar dies@upsv.nl. Bij voorbaat dank.

Freek zal onze steun en toeverlaat zijn in mooie, maar ook toekomstige stressvolle tijden.

Want na een Dies zonder stress en waar we niet meer zoveel van kunnen herinneren,

Gaan wij dit jaar onoverkomelijk Spaans escaleren, S.O.S.

Ik presenteer u de 123e Dies, oftewel uno dos tres Dies.

Onze eerste vergadering begonnen wij degelijk en burgelijk met een pastaatje, de 3 x 50,0 gram sperziebonen daargelaten. De tweede vergadering startten we met friet en de befaamde pizza taco. Besprenkeld met spuitkaas en bestrooid met ijsbergsla kunt u deze bestellen bij de pizzeria bij Elke om de hoek, vooral Robin is hier erg over te spreken, vraag maar aan Sophie. Naast onze assessoren, heb je Niels en Tristan die zo nu en dan ‘’QUUUUUUUU’’ roepen. En tot slot onze ab’jes: Rutger die altijd boodschappen doet bij het Plus Servicekantoor in Rijnsweerd en Daphne die altijd pogingen doet om haar fietsband te plakken.

En nu vraag je je natuurlijk af: Wat eten jullie vanavond? Stamppot! Wel moet hierbij genoemd worden dat de ingrediënten niet zijn gehaald bij de Laidel, het Plus Servicekantoor of zijn meegenomen uit Sneek. Benieuwd naar wat wij de volgende vergadering zullen nuttigen als avondmaal? Check dan onze snapchat diesup!

Dikke smak,

Kim Snijdelaar

h.t. praeses der 123e Diescommissie

Commissieleden

 

Kim Snijdelaar praeses
Daphne Maas ab actis I
Niels Reijnhout quaestor I
Rutger Broosus ab actis II
Tristan Coppes quaestor II
Robin Roovers assessor I
Sophie Verhulst assessor II
Elke van Brandwijk assessor III

122e Dies (Onvergetelijk)

Commissieleden

Joanneke Overbeek praeses
Rosa Smeets ab actis I
Matthieu Angeflier quaestor I
Dorien Smeets ab actis II
Tayin Kamal quaestor II
Simone Baan assessor I
Lennart Mak assessor II
Nikki Kempenaar assessor III

121e Dies (Memente Mori)

Commissieleden

Matthijs van Hoogdalem praeses
Marinda Meertens ab actis I
Joenoes van Oudheusden quaestor I
Pascale Rietveld ab actis II
Pieke Dormans quaestor II
Martijn ’t Hart assessor I
Judith Verdonk assessor II
Simone Groendijk assessor III

119e Dies (Limitless)

Commissieleden

Ilona Can praeses
Doris van Bergeijk ab actis I
Willem Keusters quaestor I
Nienke op ’t Hoog ab actis II
Silvan de Waart quaestor II
Thomas van Gelder assessor I
Emma van Groesen assessor II
Emiel Leegwater assessor III

118e Dies (Ademnood)

Commissieleden

Dennis Doorduyn praeses
Esther Schrurs ab actis I
Roger de Rooij quaestor I
Willemijn Wouters ab actis II
Bob Maar quaestor II
Emmy Boerrigter assessor I
Rosanne Albert assessor II
Jeroen de Booy assessor III

117e Dies (Euphoria)

Commissieleden

Erik van de Lagemaat praeses
Marlijn Floor ab actis I
Corné Heijnen quaestor I
Anouk Donners ab actis II
Jelle Verwiel quaestor II
Hilma van der Horst assessor I
Bram Soliman assessor II
Elise Slob assessor III

116e Dies (Verlicht)

Commissieleden

Lies Fliervoet praeses
Merel van Nuland ab actis I
Rick Vreman quaestor I
Nathalie Timmerman ab actis II
Ralf Stemkes quaestor II
Sandra Korsten assessor I
Christoffer Wall assessor II
Stef van de Kerkhof assessor III

114e Dies (Paranoia)

Commissieleden

Annette van der Vossen praeses
Felicia Tjiptakusuma ab actis I
Rik Rozemeijer quaestor I
Suzanne Schavemaker ab actis II
Tiemen Lammerink quaestor II
Sietske Brouwer assessor I
Laurent Pirson assessor II
Ruud Fricker assessor III

113e Dies (Incognito)

Commissieleden

Rick Henderik praeses
Lenneke Minjon ab actis I
Paul van Bakel quaestor I
Nancy Ong ab actis II
Kamjar Elmi quaestor II
Pauline Bollen assessor I
Jurre van Gool assessor II
Léonie Hendriks assessor III

112e Dies (Off-label)

Commissieleden

Lotte Berghauser-Pont praeses
Annelien van Groningen ab actis I
Reinout Hoekstra quaestor I
Patty Teeuwisse ab actis II
Marijn Verhoef quaestor II
Jac van Hout assessor I
Floortje van Leersum assessor II
Pieter van Ardenne assessor III