Onze preaes Juliette, liever genaamd Juul, is een “limbo”. Vraag haar om een vlaai en ze brengt het! Juliette haar favoriete vak is faba202, ook Juul heeft ooit gevolleybald, wil ze weer oppakken, Meer had ze eigenlijk niet te zeggen over sport. Het voornemen van Juul is alles op tijd af krijgen. 37e almanak foto

De ab actis I, Martijn JP, heeft een lekker huisje in Lunetten waar iedereen welkom is. Oud maar leeftijd is maar een getal, daardoor golft hij ook in zijn vrije tijd. Hij geeft ook veel om het hart vandaar dat hij zo nu en dan te vinden is in de basic-fit.

Pepijn, de quaestor I staat ook wel bekend als Pepijn van Esveld (Jr). Verder houdt Jr van uitslapen en is hij meer geïnteresseerd in de Amerikaanse tijdzone dan in de Europese. Hij vindt skiën mooi, zolang het maar wit is. Hij houdt namelijk erg van sneeuw. Sneeuwengeltjes maken in z’n specialiteit.

De ab actis II, Richelle, woont in Vianen, wat bekend staat vanwege alle files. Werken doet ze veel, soms werkt ze met bejaarden, soms staat ze in de apotheek met pillen te werken en soms zijn is ze met bejaarden én pillen aan het werken. Ze loopt relatief hard vergeleken met het normale tempo, wel maar drie keer per week.
Onze snackliefhebber Sophie neemt de rol van quaestor II op zich. Ze houdt zoveel van snacks dat ze er ook gewerkt heeft. Verder roeit ze soms ook in de soepkommen die in de Nederlandse taal rivieren worden genoemd. Ze is verder niet heel bijzonder. Ze zou graag een huisdier willen hebben om bijzonderder te zijn. Ze geeft minder om goeie doelen (Giro 555) en spat liever met haar spatels in het water. Sophie komt uit Reeuwijk. Dat ligt net naast Gouda
Maaike, de assessor I, is een echte volleyballer. Ze zegt zelf ook wel eens; jazz hands naar ballen en zwaaien. Maaike is niet goed in dansen, maar ze heeft veel andere skills. Zo kan ze bijvoorbeeld sneller een bak trekken dan een tesla model S plaid. Ze komt uit Sneek. De film Sneek Week vindt ze alleen zelf niet zo leuk.
De assessor II, CPS’er Hugo, houdt van koken. Ook roert hij vaak in water maar dan zonder het koken: hij zit namelijk bij Triton. Wind vindt hij ook mooi. Echter is zijn lenge hier een nadeel. Hij speelt al sinds hij klein is gitaar en zijn grootste wens is om Nelson na te kunnen spelen. Hij ontkent dat de Titanic tegen de ijsberg is aangevaren, dus we gaan nog ervaren of hij aanhanger is van de great reset.

De last but not least assessor, Emma, assessor III, woont in het pittoreske Deventer (aan de IJssel), een echte Achterhoeker. Ze houdt van reizen. Zo is ze vaak te vinden op de Canarische eilanden. Ze gaat vaak hierheen met de Thalys. We hebben een causaliteit in de achternaam gevonden Nis reist vaak met Thalys maar in bakken trekken is ze relatief naïef.

Navigeer