2022/2023

Wij zijn de sport en gezelligheid commissie van 2022/2023. De commissie bestaat uit Rachel, Saskia, Jasmijn, Lucas, Matthijs, Tom, Margot en Elias. We zullen dit jaar de activiteiten organiseren onder de slogan: Speels en Gewild.

Rachel is dit jaar de praeses van de Sport- en Gezelligheidscommissie. Met haar jaren ervaring in volleybal zal ze deze commissie leiden en als moeder van de groep zal ze deze functie met liefde op zich nemen.

Onze ab actis I is Saskia. S&G is dé commissie voor haar. Ze is vaak te vinden in de sportschool en ook is ze niet vies van wat festivals en feestjes. Ze houdt van alles wat met gezelligheid heeft te maken en zal hier ook voor zorgen bij de activiteiten.

Jasmijn is ons gezelligheidsdier uit de Hoge Veluwe. Naast haar voetbalcarrière is ze ook altijd te vinden op alle feestjes! En misschien is ze wat chaotisch, maar ze gaat haar best doen om alles tiptop in orde te maken als ab actis II

Onze enige echte quaestor I is Lucas. Naast doelpunten scoren op hoog niveau voetbal, tikt hij er ook zeker wat pilsjes in. Hij zorgt bij elke activiteit weer voor gezelligheid.

Matthijs is onze Apenluier. Sporten…? dat is niets per se iets voor Matthijs, maar voor gezelligheid is hij zeker in en praat hij met Jan en alleman. Na een avondje zuipen kan hij nog steeds op zijn vingers tellen en dat maakt hem tot perfecte quaestor II.

Tom is ook van de partij en zal onze assessor I zijn. Basketballen en borrelen zijn z’n favoriete bezigheden. Voor een leuk praatje moet je zeker bij hem zijn, want na een goede borrel weet hij zijn mond niet meer te houden.

Margot is dit jaar onze assessor II. Naast haar trainingen tennis, wordt haar conditie ook verhoogd door het fietsen naar de uithof en sprintjes trekken naar de bus. Margot is altijd in voor gezelligheid dus ze zal zeker haar steentje bijdragen in de commissie.

Elias krijgt dit jaar de functie assessor III. Als je hem zoekt is hij zeker te vinden in de sportschool of op een feestje. En zo maakt deze CPS’er onze commissie compleet.

IMG_0141.JPG

Commissieleden

Rachel Veerbeek praeses
Saskia Attema ab actis I
Lucas Heine quaestor I
Jasmijn Hazeleger ab actis II
Matthijs Hazeleger quaestor II
Tom van Uitert assessor I
Margot Bogert assessor II
Elias Boersema assessor III

2021/2022

Slapeloos & Gebrand!

Onze praeses is ooit begonnen aan een topsportcarrière, maar deze heeft ze in moeten ruilen voor de zware fietstocht naar de Uithof. Isolde zal komend jaar het brandende vuur zijn achter onze commissie!

Sabine is niet bang om slapeloos in de collegebanken te zitten. Met hockey, werk en borrels staat de studie uiteraard op nummer 1. Zij zal de taak van Ab Actis l op zich nemen. Deze pilsprinses zal zich volledig inzetten!

Onze Quaestor l komt vanuit de kazenstad Gouda, maar bij een borrel zal je Daan niet met een kaasje in zijn hand vinden. Biertjes drinken en bakken vouwen is pas echt een sport voor ons USC lid.

Om wat sportiviteit in de mix te gooien, staat Eva paraat. De basic fit wordt zeker niet overgeslagen. Als Ab Actis ll zal zij komend jaar klaar staan om wat Brabantse gezelligheid naar Utrecht te brengen.

Luc heeft het de omgeving van Eindhoven ingeruild voor het stadse Utrecht. Zijn conditie is uitmuntend door zijn voortreffelijke hockey carrière, maar wij verwachten dan ook zeker niets anders van onze Quaestor ll.

Waarom in Groningen blijven als je naar Utrecht kan, dat is precies wat onze Assessor l zich afvroeg, altijd klaargestaan op het voetbalveld, totdat Kick klaar was met kicken tegen een bal en zich nu volledig op de S&G kan focussen!

Stan is de bulkboy van de groep. Wielrennen, mountainbiken en fitness zijn wekelijkse activiteiten. Daarnaast is onze Assessor ll ook zeker veel met zijn vrienden te vinden. Perfect voor de S&G!

De positie van Assessor lll wordt ingenomen door Céline, deze eerstejaars zal misschien wel de mamabeer uit de groep worden. In alle chaotica van de rest, weet zij de rust te vinden. Maar vergis je niet, ook zorgzame Céline is nooit vies van een drankje.

Commissieleden

Isolde de Jong praeses
Sabine Deelen ab actis I
Daan Guchelaar quaestor I
Eva van der Heijden ab actis II
Luc Oomen quaestor II
Kick de Boer assessor I
Stan Reinders assessor II
Céline Kolkman assessor III

2020/2021

In de barre coronatijden is er een nieuwe S&G gevormd, eentje die het jaar gaat proberen op te vrolijken met een beetje sport en wat gezelligheid. En ons motto van dit jaar naleven moet niet moeilijk zijn, erg Sexy & Gewild zijn we zeker met onze knappe 8 koppige commissie.

De praeses van dit jaar is de chaotische Sophie. Als kersverse Histoos probeert ze dit jaar sportief te blijven door elk weekend te gaan zeilen, maar doordeweeks past borrelen perfect in haar planning.

Laura gaat de rol van ab actis I dit jaar op zich nemen. Ze is sinds kort haar boks skills aan het ontwikkelen, alhoewel corona wel wat roet in het eten gooit. Daarnaast gaan we als commissie zorgen dat de stress Laura niet te veel wordt, we willen wel dat de ab het jaar overleeft.

Onze quaestor I dit jaar is Daan, dit jaar gaat hij hockey weer oppakken en zo zijn sportiviteit weer een beetje opkrikken. Maar aan gezelligheid geen gebrek, want een paar pilsjes gaan er ook wel in.

Imke wordt onze ab actis II. Net als vele uit deze commissie hockeyt zij ook, bij haar thuisclub in Den Bosch. We zullen haar dit jaar maar altijd moeten bellen, want appjes lezen kan lang bij haar duren. Maar ze zorgt er als ab wel voor dat al haar zaakjes in orde zijn.

Pieter wordt de rechterhand van Daan als questor II. De watersport wordt dit jaar goed vertegenwoordig in S&G. Ook Pieter zeilt namelijk, maar alleen als de boten een beetje snel gaan. Daarnaast hockeyt Pieter nog eens af en toe.

Assessor I wordt dit jaar Sam, als topspeler bij zijn club in Laren is hij toch wel de sportiefste van het stel. Daarom is er nu al besloten door de dames dat hij de Batavierenrace namens S&G gaat lopen. Maar een riedadt op zijn tijd gaat er ook wel in.

De jongste van de commissie is onze assessor II, Imme. Maar als stoere basketballer kan ze iedereen gemakkelijk aan en lukt het haar ook om met spelletjes heel de commissie uit te schakelen. Het inzicht komt dit jaar dus vanuit onze tweede assessor.

De laatste van de groep is assessor III, Quinten. Een beetje vergeetachtig is deze eerstejaars wel, want hij zat nog in de trein toen we al begonnen waren met vergaderen. Maar sportief is hij zeker wel, met volleybal en tennis voegt hij nieuwe elementen toe aan onze commissie.

Commissieleden

Sophie Pelk praeses
Laura Tijs ab actis I
Daan Obdam quaestor I
Imke Tielemans ab actis II
Pieter Frijns quaestor II
Sam Vlasman assessor I
Imme Bogaards assessor II
Quinten Barré assessor III

2019/2020

Een nieuw jaar en een nieuwe S&G die voor veel sport en vooral gezelligheid gaat zorgen.

De praeses van dit jaar is Koosje. Hoe sportief ze vroeger ook was, nu is ze vooral goed in snacken,
het kan ook niet anders als voormalig quaestor II van de Kookcie. Maar ze heeft ons beloofd om van die bank af te komen en S&G dit jaar goed te begeleiden.

Merel gaat zich bewijzen als ab actis I dit jaar. Deze sportieve meid was vroeger vaak te vinden bij de handbal, ondanks dat ze een drukke veritijn is, zal ze altijd tijd vrij maken voor ons.

En natuurlijk Coco de quaestor I dit jaar. De kleinste van de groep maar omdat ze bijna 10 jaar heeft gedanst natuurlijk niet te missen op de dansvloer in de Jalo. Ze staat dus ook helemaal achter ons motto Sjans & Gedans.

Pepijn is misschien wel de snelste en sportiefste van ons allemaal, deze ab actis II is namelijk een echte fitgirl. Ondanks zijn gezonde levensstijl, is hij zeker niet vies van een paar pilsjes.

Joris onze quaestor II. Hij staat iedere dag op met een liter melk. Dit doet hij meestal voor de kater, want deze jongen kan flink escaleren is ons verteld. Een waardig lid van de S&G.

Onze fanatieke hockeyster Jildau heeft gelukkig een niet zo sterke ruggengraat en zal zelfs voor belangrijke wedstrijden toch lekker komen borrelen, een assessor I om trots op te zijn.

Over onze assessor II Erna heb je waarschijnlijk al gehoord. Naast wandelen houd ze ook erg van korfballen en af en toe een borreltje. Een grote aanwinst voor de commissie dus!

Last but not least de assessor III Björn de Haan. In z’n vrije tijd doet hij zijn best sportief te lijken op het voetbalveld. Jullie hebben Björn vast al is in actie gezien, hij is namelijk meer bezig met het sjansen dan het dansen.

Commissieleden

Koosje de Ru praeses
Merel Smit ab actis I
Coco Hu quaestor I
Pepijn Koele ab actis II
Joris Kokje quaestor II
Jildau Hokwerda assessor I
Erna Omerović assessor II
Björn de Haan assessor III

2018/2019

Beste UP’ers,

Het nieuwe jaar is weer begonnen, en zo begint er ook weer een kersverse groep studenten aan hun avontuur met de S&G commissie. Ons motto voor dit jaar is Shot & Genot, wat wij zeker gaan waarmaken op alle borrels, feesten en activiteiten!

Daniël is dit jaar de praeses. Dit feestbeest, afkomstig uit Brabant, hoopt dit jaar de S&G in goede banen te leiden door middel van zijn ervaring als assessor II van de Introductiecommissie.

Michelle zal dit jaar functioneren als ab actis I. Voor Michelle is dit haar eerste keer dat ze in een commissie plaats neemt. Ze vindt sporten leuk, ook al doet ze dit niet heel systematisch. Als sport beoefent ze paaldansen, waar ze dan ook alle kanten op slingert. Verder is ze verliefd op alles met wat met Cuba te maken heeft, vooral de rum…

Ayla zal dit jaar de quaestor I taak vervullen. Als enige CPS’er van de groep heeft ze kennis genoeg om alle geldzaken op orde te houden. Afkomstig uit Zeeland moet ze altijd ver reizen, gelukkig woont ze op kamers, zodat ze ieder feestje en festivalletje kan meepakken! Verder is ze druk met haar studie, maar heeft ze soms nog tijd om te sporten!

Fenna, ab actis II, is afkomstig uit het zonnige zuiden. Zij zal ook voor de eerste keer een taak in een commissie vervullen. Ze is op dit moment niet actief met sporten, maar houdt zeker wel van een feestje, kan ook niet anders, als je van carnaval houdt!

Daan, quaestor II, gaat dit jaar al zijn tweede jaar ervaren bij UP, alleen doet hij nog even zijn eerste studiejaar opnieuw. Deze man vindt een feestje niet compleet zonder een fles tequila, en sporten kan die als geen ander!

Wouter, assessor I, is net zoals de andere assessoren begonnen met zijn eerste jaar studeren. Deze actieve sporter uit het noorden van Amsterdam heeft beloofd ervoor te zorgen dat alle commissieleden veilig thuiskomen na een avondje stappen!

Noor, assessor II, is afkomstig uit het nabije Bilthoven, heeft lang gehockeyd bij SCHC Bilthoven maar is hier een poosje geleden mee gestopt. Ook heeft ze “nog” geen kamer, maar alle feestjes en borrels zijn toch dichtbij voor haar, en haar liefde voor bier zal betekenen dat ze zeker vaak aanwezig zal zijn!

Jacky, onze assessor III als laatste erbij gekomen, maar inmiddels onvervangbaar. Onze Aziaat zegt ook zeker geen nee tegen een lekker pilsje en is vaak in de sportschool te vinden. Al is het maar om het schoolwerk te ontwijken.

We hebben er allemaal super veel zin in en hopen zo veel mogelijk van jullie bij onze activiteiten te zien!

Groetjes!!!

S&G

Commissieleden

Daniël Vergoossen praeses
Michelle de Leeuw ab actis I
Ayla Pieterson quaestor I
Fenna Vintcent ab actis II
Daan van den Akker quaestor II
Wouter van den Heuvel assessor I
Noor Coenen assessor II
Jacky Hu assessor III

2017/2018

Lieve UP’ers,

Zoals ieder jaar zijn er weer 7 fantastisch knappe koppen uitgekozen om de S&G te vertegenwoordigen. Met ons motto superieur en gevaarlijk zullen wij er een geweldig jaar van maken.

Eline is onze praeses. Dit aanstormend hockey talent uit Brabant heeft ontzettend veel ervaring op kunnen doen met haar functie als assessor III bij de introcommissie en zal dan ook uitblinken in deze leidinggevende taak. Een UP feestje overslaan is geen optie, net zoals 1 bier bestellen.

Nanette vervult dit jaar de wondermooie functie als ab I. Het maken van een mega gezonde versie pasta pesto met een overvloed aan groente is een van haar talenten. Dit zal ook hard nodig zijn om onze enorme spiermassa’s te onderhouden. Naast haar voetbal carrière heeft ze nog zeeën van tijd over om de beste notulen te produceren.

Ellen, quaestor I, is met haar enorme dans talent een echte aanwinst voor de commissie. Voor een avondje stappen ben je bij haar aan het goede adres. Naast het uitkiezen van onze fantastische shirt kleur zal ze dit jaar goed op het geld passen.

Jesper, ab II, is met zijn Limburgse accent nauwelijks te verstaan, maar heeft desondanks de functie als ab II weten te bemachtigen na de zinderende functiestrijd. Ondanks zijn accent, en het mislukte glitter shirt idee, wordt hij nog wel geaccepteerd binnen de commissie en hebben wij al het vertrouwen in hem.

Pien is quaestor II dit jaar. Met haar Brabantse gezelligheid maakt ze alle vergadering nog leuker. Het invullen van een datumprikker is voor haar nog een hele opgave, maar het shotten van Sambuca zeker niet.

Kees-Jan is assessor I en nu al een begrip binnen U.P. KJ komt uit het mooie Gorinchem en ook daar hebben ze hun eigen accent. Samen met Thomas heeft hij zich al bewezen door gratis bier bij de ap te fixen.

Thomas, onze assessor II, stelt zich graag voor als bacothomas. Deze assessor bier past met zijn Zeeuwse afkomst perfect tussen de commissie. Want ook bij hem, aan accent geen gebrek!!

Wij hebben er kei veel zin in en hopen jullie bij al onze activiteiten te zien!!

Kusjes en knuffels van de S&G

Commissieleden

Eline Tielen praeses
Nanette Becht ab actis I
Ellen van der Meer quaestor I
Jesper Kaelen ab actis II
Pien Kiliaan quaestor II
Kees-Jan van Hoorne assessor I
Thomas Rouw assessor II

2016/2017

Commissieleden

Trevor Mulders praeses
Isa Geeven ab actis I
Lucas van Schaik quaestor I
Michelle van Wijk ab actis II
Iris de Romijn quaestor II
Chantal van der Vegt assessor I
Cédric van der Kuy assessor II
Wessel Ligtenberg assessor III

2015/2016

Commissieleden

Eline Giraud praeses
Rob Lek ab actis I
Alosha Kouzmitchev quaestor I
Janneke Lassche ab actis II
Niels Peeters quaestor II
Maaike Mouissie assessor I
Mayke ten Hoor assessor II
Niels Reijnhout assessor III

2014/2015

Commissieleden

Cheyenne Rambharos praeses
Marissa Hofmans ab actis I
Bram Wagner quaestor I
Annebel Crebolder ab actis II
Sander Boon quaestor II
Marlies Plomp assessor I
Sascha Moenis assessor II
Pedro Barbosa Tinnemans assessor III

2013/2014

Commissieleden

Ali Talib praeses
Mexx Pullens ab actis I
Aljosja Karpenko quaestor I
Jolanda Zaanen ab actis II
Finn Reelick quaestor II
Merijn de Vries assessor I
Marieke Bredie assessor II
Lisa Kraneburg assessor III

2012/2013

Commissieleden

Loek van den Akker praeses
Charmaine van Rossum ab actis I
Jasper Ris quaestor I
Dieuwertje Geel ab actis II
Vince Sindhunata quaestor II
Anna Hogewoning assessor I
Iris Nap assessor II
Jasper Verbeek assessor III

2011/2012

Commissieleden

Willem Keusters praeses
Pauline van Berkel ab actis I
Martijn Monfrooij quaestor I
Annerose van der Mijle ab actis II
Maarten van Eijk quaestor II
Paul Soethout assessor I
Josien Beijer assessor II
Carmelita de Potter assessor III

2010/2011

Commissieleden

Mellisa Köller praeses
Aggie van Winssen ab actis I
Friso Boer quaestor I
Gina Mennen ab actis II
Jurrien van den Berg quaestor II
Tom Jacobs assessor I
Elsemiek Kranendonk assessor II
Chuck van de Capelle assessor III

2009/2010

Commissieleden

Edwin den Haak praeses
Loes Wander ab actis I
Yunus Ugullu quaestor I
Bianca Breken ab actis II
Max Nievaart quaestor II
Sharon Vermeulen assessor I
Bram Spits assessor II
Kelly de Kuyper assessor III

2008/2009

Commissieleden

Yvonne Noteboom praeses
Mariette Nederlof ab actis I
Joeri Arkink quaestor I
Stef van de Kerkhof ab actis II
Rick Vreman quaestor II
Merel van Nuland assessor I
Mathijs Addink assessor II
Nadine Henriks assessor III

2007/2008

Commissieleden

Gerlise van Ommeren praeses
Anoniem ab actis I
Adnan Jamil quaestor I
Frederieke van Kessel ab actis II
Chantalle Grootscholten quaestor II
Roel Alards assessor I
Melissa van Ras assessor II
Kees Scheffers assessor III

2006/2007

Commissieleden

Linda Franken praeses
Niels Timmer ab actis I
Jeroen Lokin quaestor I
Laura Hoekzema ab actis II
Dorus Zwerts quaestor II
Anne van Rongen assessor I
Rik Rozemeijer assessor II
Ardie Martens assessor III