Kookcommissie ‘21-’22

Merel, onze praeses, houdt ervan om in haar vrije tijd nieuwe gerechten uit te proberen. Maar eindstand maak je haar toch altijd het gelukkigst met een Italiaanse pasta (of kaas). Samen met de kookcie wil ze er een gezellig jaar van gaan maken met onvergetelijke activiteiten.kookcie

Michéline, onze ab actis I, houdt van Aziatisch eten en kan zich nog zo goed al het lekkere eten op tafel herinneren tijdens de Filipijnse feesten. Je kan haar altijd blij maken met nasi, bami of sushi.

Elvira, onze ab actis II, is een echte keukenprinses en maakt van iedere maaltijd een feestje. Ze is een echte fan van de Italiaanse keuken. Je kan haar dan ook altijd wakker maken voor een lekkere pizza. Ze hoopt er met de Kookcie een onvergetelijk en gezellig jaar van te maken!

Hüseyin, onze quaestor I, houdt erg van eten maar is een moeilijke eter. Het koken heeft hij wel moeten leren en is er stiekem best goed in geworden. Hij eet het liefst elke dag kip. Kip is dan ook zijn ‘’safe option’’. Verder is hij erg benieuwd naar de gerechten die zijn mede-commissieleden op tafel gaan zetten.

Helen, onze quaestor II, kun je altijd wakker maken voor wat lekkers zolang het maar geen garnalen zijn. Wat nieuws proberen is ze wel voor in, maar stiekem maak je haar het meest blij met een patatje speciaal. Ze houdt van de gezelligheid die koken met zich meebrengt en kijkt daarom erg uit naar de tijd met Kookcie!

Thijn eet graag en het liefst een vette hap. Als het om koken gaat, kan hij het best assisterend werk doen en daar past zijn rol van assessor goed bij. Het vindt het ontzettend leuk om lid te zijn van de Kookcie!

Commissieleden

Merel praeses
Michéline Jeuken ab actis I
Elvira quaestor I
Hüseyin ab actis II
Helen quaestor II
Thijn assessor

Navigeer

Kookcommissie ‘20-’21

Lisanne is onze praeses. Deze Haagse keukenprinses houdt vooral van bakken, maar ze zal geen kookuitdaging uit de weg gaan. Haar lievelingsgedeelte van koken is het opeten; haar levensmotto is niet voor niets ‘you cannot live a full life on an empty stomach’.

Met haar Aziatische achtergrond kan je onze ab actis I Nina altijd wel blij maken met lekkernijen van de Aziatische keuken! Warm eten voor ontbijt, lunch en diner is helemaal geen probleem. Van Chinees tot Japans, wat Koreaans en natuurlijk Vietnamees. Kookcie Foto UPtoDate

Quaestor numero I Marlon is niet zo moeilijk met eten: zolang er geen taugé in zit eet hij alles. Het liefst grijpt hij naar een goede burger maar op zijn tijd mag het wat verfijnder en kookt hij graag mee. 

Kevin, onze ab actis I, is altijd ‘s avonds in de keuken te vinden om een pracht maaltje te bereiden. Het mooiste van het koken vindt hij de weg ernaartoe. Hij houdt van elk eten zolang er maar geen olijven of rozijnen in zitten. 

Jason, onze questor II, kun je altijd blij maken met eten. Koken vindt hij wel leuk, maar het eten van eten daar wordt hij gelukkig van. Het proeven van nieuwe dingen vindt hij erg leuk en hopelijk geeft dit jaar verrassend lekkere dingen om te eten.

Nefise zal niet alleen haar Limburgse accent aan tafel brengen als assessor, maar ook haar Turkse cultuur. Ze is bakster en heeft ook genoeg kennis in de keuken. Ze lust van alles en is niet bang nieuwe gerechten uit te proberen.

Commissieleden

Lisanne van Elk praeses
Nina Ngo ab actis I
Marlon Geraerts quaestor I
Kevin Ruisch ab actis II
Jason Xu quaestor II
Nefise Celebi assessor

Kookcommissie ‘19-’20

Milou, onze praeses, reist elke vrijdag af naar het verre oosten om daar de pannenkoeken van haar ouders te eten. Een lievelingsgerecht vindt ze moeilijk om te kiezen, maar als het iets met kaas is is het eigenlijk altijd wel goed! Als je Milou helemaal blij wilt maken, dan haal je een hamkaascroissantje bij de Appie! Wijntjes, biertjes, ze is altijd in voor een gezellig avondje en ze hoopt dan ook als praeses van de KookCie er een gezellig (én smakelijk) jaar van te maken!!strik

Meike, onze ab actis I, kun je altijd blij maken met een patatje mayonaise. Helaas zit ze (nog) niet op kamers en moet ze dus eten wat de pot schaft, wat dus vaak geen patatjes zijn (misschien maar beter ook). Verder gaat een drankje er altijd wel in en houdt ze erg van gezelligheid. Ze hoopt dan ook op een gezellig jaar met veel lekker eten en lekkere drankjes met de KookCie!

Onze quaestor I Eline kun je ‘s nachts wakker maken voor sushi. Sinds het studeren heeft ze hier helaas niet altijd geld voor, daarom voldoet een lekkere pasta ook (maar dan wel zonder courgette). Voor een avond gezelligheid is ze altijd wel te porren, net als voor de snacks erna want liever te dik in de kist dan een feestje gemist!

Als Limburgse meid uit Maastricht is Ghislaine een echte bourgondiër! Tegen een wijntje gepaard met een kaasplankje zal ze nooit ‘nee’ zeggen en haar ontbijt bestaat (bijna) altijd uit een croissant met en vers gezet kopje ‘café au lait’. Ze zal dit jaar de taak van ab actis II vervullen binnen de KookCie en assisteren met notuleren van belangrijke punten (en het belangrijkste: de strafadtjes bijhouden!).

Ode aan rijst. Als Japanse jongen uit Rijs(t)wijk denkt Yuki de hele dag aan niks anders dan rijst. Hij start zijn dag standaard met dit heerlijke uit Azië afkomstige graangewas… Verder eet hij ‘s middags nog een kom van die ongeëvenaarde zaligheid. Zijn avonden volbrengt hij het liefst met rauwe vis gerold in die oosterse lekkernij, op een bedje van vers geplukte zeewier met een sprankelend vleugje soja. Hij hoopt er als quaestor II van de KookCie een onwijs rijstachtig jaar van te maken!

Joep heeft de ziel van een simpele student. Als hij zich op de Uithof bevindt, komt hij de dag meestal door met kaasbroodjes. pizzabroodjes, zakken chips of zijn favoriet: de kapsalon. Hoewel hij hier erg van kan genieten, heeft hij gelukkig een verfijndere kant als het draait om voeding. Zo staat hij altijd open voor een goed speciaalbiertje, een goede maaltijd met een lekkere wijn of een gezellige borrel. Met zijn goede smaak voor eten voelt hij zich dus zeker thuis in de KookCie. Als assessor hoopt hij uiteraard ook op een zeer gezellig jaar met verrukkelijk eten.

Commissieleden

Milou Scholten praeses
Meike de Boer ab actis I
Eline Rossen quaestor I
Ghislaine Feron ab actis II
Yuki de Groot quaestor II
Joep Nocker assessor

Kookcommissie ‘18-’19

Na de EFC en de Dies gaat praeses Fatima bewijzen aan heel U.P. dat ze zowel een feestbeest als keukenprinses kan zijn en hoe kan dat beter dan bij de KookCie? Zuipen kan ze als de beste maar in de keuken is ze nog gekker dan in het Wilde Weste(n)! Ga er maar vanuit dat je haar niet boos wilt maken, want net als haar sushi, lust deze meid je rauw.

De enige echte (volley)baller uit Rotterdam is onze eigen ab acstriktis I Cindy. Straattaal is niet het enige waar ze weet van heeft, want deze meid is een ware snackspert. Haar liefde voor eten schemert dan ook door in haar woning, boven de snackbar staat Cindy’s deur altijd open! Oh ja, Cindy gaat niet mee stappen… toch ligt ze aan het eind van de avond te barfen in de steeg.

Uit Gouda kennen we niet alleen de stroopwafels en de kaas, maar ook onze quaestor I Merle. Naast haar drukke leventje bij UVSV maakt ze toch de tijd vrij om de muntjes te tellen voor de KookCie. Als Merle niet in de Jaloezie te vinden is, kan je altijd nog het Eethuis aan de overkant proberen.

Jacqueline is onze exotische ab actis II van CPS. Jacqueline houdt van wintersport en heeft ook een passie voor paarden, dus frikandel zal hoogstwaarschijnlijk niet worden geserveerd op de Kookcie lunches. Liefde hoeft namelijk niet altijd door de maag te komen…

Onze lieve quaestor II Koosje komt uit Santpoort-Noord, maar aan eetlust komt ze nooit te kort! Naast haar liefde voor vunzige deuntjes en wijn zegt Koosje ook nooit nee tegen snacks o.d.z. “Je bent wat je eet”. Ze heeft een kort en pittig kapseltje, dus in haar maaltijden zal je de spice zeker niet missen.

Als enige vegetariër van de groep zorgt assessor Cassimy ervoor dat er altijd iets groens staat op tafel, beginnend met onze commissie shirtjes! Met deze dame uit Boxmeer (ergens in Noord-Brabant) voelt het alsof het elke dag carnaval is. Een vega-tastische aanvulling van de KookCie dus.

Commissieleden

Fatima Mahmud praeses
Cindy Loh ab actis I
Merle de Lange quaestor I
Jacqueline Lucas ab actis II
Koosje de Ru quaestor II
Cassimy Neerven assessor

Kookcommissie ‘17-’18

Lieve U.P.’ers,

Wij zijn de KookCie, een groep van 6 enthousiaste meiden met een gedeelde liefde voor eten, heel veel eten. Foto KookCie

En dat komt goed uit, want we zullen veel moeten gaan proeven ;) We hopen jullie dan ook omver te blazen met onze kookkunsten!

Dit jaar zal de KookCie vol energie aan de slag gaan. We zullen de lekkerste lunchen maken en leuke verrassende activiteiten organiseren.

Voor het beste recept van de KookCie staan er 6 ingrediënten op het boodschappenlijstje. Deze komen uit verschillende streken om zo een perfecte smaaksensatie te geven. De ingrediënten worden hieronder opgesomd:

Allereerst onze lieve praeses Brigitte, beter bekend als brie, dat lekkere kaasje uit Frankrijk. Ze is vierdejaars en heeft de vetste ideeën voor de KookCie. Ze is super enthousiast en zal de KookCie laten shinen.

Bo, ook wel borrelbootje genoemd. Bo is de ab actis I en tweedejaars. Deze rasechte Limburger houdt wel van lekker bourgondisch genieten met lekkere hapjes en drankjes. Een perfecte aanvulling voor de KookCie.

Als quaestor I hebben wij de enige echte Noah, aka nougat. Ze is eerstejaars en heeft echt kennis van koken met de bijbehorende verhoudingen. Haar familie heeft de lekkerste zelfbedachte recepten. Verder zal ze ervoor zorgen dat alles binnen budget valt.

Ab actis II is komend jaar Julia, ook wel tortijulia. Julia is eerstejaars en een echte Brabantse. Dus laat die worstenbroodjes en Bosche bollen maar rollen. Julia is gezellig en heeft de beste memes voor iedere situatie.

Verder voeg je bij dit recept nog een quaestor II toe, genaamd Danique. Ze is tweedejaars en haar tweede naam is Danoontje. Danoontje Poweeeeerrr! Voor Power gaat zij zeker zorgen in deze commissie. Met haar enthousiasme zal ze de KookCie goed aanvullen.

Als laatste voegen we Karen, aka Koekie toe. Ze is eerstejaars en zal de assessor worden van de KookCie. Karen is een lieve vrolijke meid en met haar Egyptische en Italiaanse recepten gaan we jullie meerdere malen verbluffen.

Deze ingrediënten samenvoegen, rustig laten mengen en dan is deze heerlijke KookCie klaar!

We hopen jullie snel te zien op de volgende borrel en natuurlijk tijdens onze activiteiten!

Veel liefs,

KookCie 2017-2018

Commissieleden

Brigitte Koch praeses
Bo Garritsen ab actis I
Noah van den Hout quaestor I
Julia van Dommelen ab actis II
Danique Fijan quaestor II
Karen Zaky assessor

Kookcommissie ‘16-’17

Lieve U.P.’ers,

De allereerste Kookcommissie der U.P.S.V. “Unitas Pharmaceuticorum”, bestaande uit drie eerstejaars en drie masterstudenten, staat te popelen om jullie brakke gesteldheid te verlichten met heerlijke brunches. Met deze nieuwste toevoeging aan U.P. is de vereniging nog completer. Graag stellen we onze commissie voor aan de waarde leden.

Te beginnen met Kay, onze enige, echte praeses aka chef de cuisine. Deze ervaren U.P.’er zal de KoCo in goede banen leiden, ondanks zijn chaotische trekjes. Kay is altijd enthousiast en zeer gepassioneerd over de kunst van het bakken.

Leila, onze top-ab I aka de sous-chef, zorgt voor enige orde in de chaos die KoCo is. Of brengt ze chaos in de orde? Altijd notulerend en aanwezig, is Leila iemand waarop je kan bouwen (en lekker mee kan koken).

Dan onze lieve Emma, zij is quaestor I aka de pâtissière van onze Kookcommissie. Er is geen recept waar volgens Emma geen geitenkaas bij kan. Als je een exotisch gerecht zoekt, dan ben je bij haar aan het goede adres.

Anna is een bijzonder geval. Naast dat ze CPS studeert, is ze ook nog vegetariër en brengt zo een unieke twist aan de KoCo. Ze kent allerlei lekkere vegetarische gerechten om zo haar mede-vega’s tevreden te stellen. Als ab actis II aka chef de vega zal zij een hele goede toevoeging voor de KoCo zijn.

Yahya, onze liefhebber van (mooie?) vrouwen en lekker eten, brengt veel ervaring met zich mee naar de KoCo. Samen met Emma zal hij de geldzaken regelen als quaestor II aka grillmaster. Soms een beetje brak, maar altijd vrolijk (behalve ’s ochtends dan), een mooie toevoeging aan de KoCo.

Last but not the least, maakt Fabian, onze assessor aka chef d’Italia, de KoCo compleet. Door zijn kennis van de Italiaanse keuken en vooral zijn lengte natuurlijk is hij niet te missen. Fabian is een van de nieuwste ‘chronische’ holbewoners en altijd in voor een praatje.

We hebben veel zin om leuke en lekkere activiteiten voor jullie neer te zetten dit jaar en zo de KoCo van start te laten gaan. We hopen jullie te zien bij onze lunches en andere activiteiten!

Commissieleden

Kay Wagelaar praeses
Leila Sophie Otten ab actis I
Emma Marin quaestor I
Anna Grootendorst ab actis II
Yahya Al-Sabti quaestor II
Fabian Driessen assessor