De buitenlandexcursie wordt georganiseerd een van de commissies die U.P. te bieden heeft: de BuiCie! Wat de BuiCie inhoudt, een mooie reis met je leukste U.P.-vriendjes naar het buitenland waar je leuke culturele activiteiten en interessante farmaceutische bedrijven gaat bezoeken. Voorgaande jaren is deze reis naar Wenen, Rome, Londen, Stockholm, Kuala Lumpur en Sofia geweest. Dit jaar gaat de BuiCie naar Lissabon!

Na het harde werk van onze commissie is eindelijk de bestemming voor de Buitenlandexcursie 2018 der U.P.S.V. “Unitas Pharmaceuticorum” bekend: Lissabon, Portugal. Gedurende de week brengen we onder andere bezoeken aan verschillende farmaceutische bedrijven, Infarmed, Universidad de Lisboa, een ziekenhuisapotheek en Museu da Farmácia.

 Inschrijving

vanaf vandaag is de inschrijving geopend voor 40 deelnemers vanaf het derde jaar!  22 december 17:00 sluit deze waarna geloot zal worden en de deelnemerslijst op bekend zal worden (via Facebook en de ingelote mensen zullen een mail ontvangen). Inschrijven kan hier!

Wanneer

We vertrekken 15:15 uur vanaf Eindhoven Airport op 15 april en we zullen op zaterdag 21 april om 13:50 uur terugzijn op Eindhoven Airport.

Kosten

 De deelnemersbijdrage zal €300,- worden wat in twee termijnen na de stufi van februari wordt afgeschreven. Zo heb je mooi weer stufi om tijdens de BuiCie uit te geven. Dit omvat de vlucht, vervoer daar, accommodatie, verschillende culturele activiteiten, ontbijt en meerdere dagen lunch en diner.

Vaccinaties

Er zijn voor een bezoek aan Portugal geen vaccinaties nodig.

Paspoort/Visum

Er is geen visum nodig voor burgers uit de EU aangezien het land binnen de EU ligt. Je hebt echter wel een geldig legitimatiebewijs of paspoort nodig.

Activiteiten/programma

zondag 15 april
Aankomst in Lissabon om 17:10 uur.
maandag 16 april
Ochtend: Bezoek aan de Farmacie Faculteit van de Universiteit van Lissabon. Waarschijnlijk zal er op deze dag een sessie met studenten en een sessie over PhD projecten plaatsvinden. Het precieze programma voor deze dag wordt later bekend.
dinsdag 17 april
Ochtend: Bezoek aan openbare apotheek Farmácia Holon Campo Grande.
Middag (14:30 – 17:30): bezoek aan Hovione Loures. Hovione is een farmaceutisch bedrijf dat anderen helpt om nieuwe en generieke producten op de markt te brengen. Hovione Loures is de fabriek met laboratoria vlakbij Lissabon. We zullen eerst een introductie krijgen over Hovione en daarna rondgeleid worden door de fabriek en laboratoria. 
woensdag 18 april
Ochtend: Bezoek aan Oncology Hospital IPO Lisboa.
Middag: Bezoek aan Sofarimex. Sofarimex produceert verschillend steriele en niet-steriele producten, zoals oordruppels, oogdruppels, siropen, tabletten met verschillende coatings en crèmes.
donderdag 19 april
Ochtend: Bezoek aan Infarmed, het “CBG” van Portugal. We zullen bij dit bezoek presentaties krijgen over een aantal verschillende afdelingen van Infarmed. Het precieze programma voor deze dag wordt later bekend.
vrijdag 20 april
Ochtend: Bezoek aan het ANF (Associacão Nacional das Farmácias). Hier zullen we meer te weten komen over de openbare farmacie in Portugal. Aansluitend aan het bezoek aan het ANF, zullen we Museu da Farmácia bezoeken, wat zich op dezelfde locatie bevindt.
Middag: Museu da Farmácia.
zaterdag 21 april
Vertrek naar Eindhoven om 10:00 uur.
 De Buitenlandexcursie 2018 naar Lissabon wordt mede mogelijk gemaakt door:

vidius logo

ufonds logo