2016 / 2017


IMG_8028

Eindelijk is het dan zo ver, er is weer een toneelcommissie in het leven geroepen. In de monden van U.P.’ers ook wel de “ToCo” genoemd.

Op een koude woensdagavond kwamen wij voor het eerst bijeen. Er werden theetjes en biertjes geschonken. Er werden grapjes en afspraken gemaakt.

Lieke Roest, met haar koperblonde haar, nam het voortouw en werd door de anderen aangesproken als praeses. De andere vier hadden echter nog geen benaming.

Onder luid gejoel en gejouw kwamen we met z’n vijven geen meter verder toen uiteindelijk de praeses de knoop doorhakte en besloot dat Thomas de Jong moest worden aangesproken als Quaestor. Dit werd besloten aan de hand van zijn jarenlange ervaring.

Toen ontstond er nog meer gehakel en gekakel en werd er weer een knoop doorgehakt. De andere drie aanwezigen, Marith van Schrojenstein Lantman, Rosa Smeets en Jolanda Zanen, zouden de wereld bereizen om inspiratie op te doen voor de taken ab actis, commissaris decor en commissaris promo.

Na het verdelen van de taken, konden we verder met de bespreking. Wanneer zal het spektakel plaatsvinden? Wie zal ons extern helpen? Wanneer zouden we elkaar weer zien? Maar vooral wie zouden er mee willen doen met of helpen bij dit spektakel, het toneelstuk van U.P.?

Er zullen nog flink wat vergaderingen en repetities moeten volgen voordat het dan eindelijk zo ver is en wij het toneelstuk op mogen voeren. Wij hebben er in ieder hartstikke veel zin in en hopen jullie allemaal te zien in december tijdens de voorstelling!

 

 

Commissieleden

Lieke Roest Praeses
Jolanda van Zanen Lid
Rosa Smeets Lid
Thomas de Jong Lid
Marith van Schrojenstein Lantman Lid

2011 / 2012

Commissieleden

Andrea Beelen Praeses
Chuck van de Cappelle Lid
Tomy Huijbregts Lid
Frouwke van Hout Lid

2010 / 2011

Commissieleden

Ron Bartels Praeses
Lin Zhu Lid
Madeline Kosho Lid
Stefanie Krens Lid
Mark van Bussel Lid