Kookcie 2017/2018

Lieve U.P.’ers,

Wij zijn de KookCie, een groep van 6 enthousiaste meiden met een gedeelde liefde voor eten, heel veel eten. Foto KookCie

En dat komt goed uit, want we zullen veel moeten gaan proeven 😉 We hopen jullie dan ook omver te blazen met onze kookkunsten!

Dit jaar zal de KookCie vol energie aan de slag gaan. We zullen de lekkerste lunchen maken en leuke verrassende activiteiten organiseren.

Voor het beste recept van de KookCie staan er 6 ingrediënten op het boodschappenlijstje. Deze komen uit verschillende streken om zo een perfecte smaaksensatie te geven. De ingrediënten worden hieronder opgesomd:

Allereerst onze lieve praeses Brigitte, beter bekend als brie, dat lekkere kaasje uit Frankrijk. Ze is vierdejaars en heeft de vetste ideeën voor de KookCie. Ze is super enthousiast en zal de KookCie laten shinen.

Bo, ook wel borrelbootje genoemd. Bo is de ab actis I en tweedejaars. Deze rasechte Limburger houdt wel van lekker bourgondisch genieten met lekkere hapjes en drankjes. Een perfecte aanvulling voor de KookCie.

Als quaestor I hebben wij de enige echte Noah, aka nougat. Ze is eerstejaars en heeft echt kennis van koken met de bijbehorende verhoudingen. Haar familie heeft de lekkerste zelfbedachte recepten. Verder zal ze ervoor zorgen dat alles binnen budget valt.

Ab actis II is komend jaar Julia, ook wel tortijulia. Julia is eerstejaars en een echte Brabantse. Dus laat die worstenbroodjes en Bosche bollen maar rollen. Julia is gezellig en heeft de beste memes voor iedere situatie.

Verder voeg je bij dit recept nog een quaestor II toe, genaamd Danique. Ze is tweedejaars en haar tweede naam is Danoontje. Danoontje Poweeeeerrr! Voor Power gaat zij zeker zorgen in deze commissie. Met haar enthousiasme zal ze de KookCie goed aanvullen.

Als laatste voegen we Karen, aka Koekie toe. Ze is eerstejaars en zal de assessor worden van de KookCie. Karen is een lieve vrolijke meid en met haar Egyptische en Italiaanse recepten gaan we jullie meerdere malen verbluffen.

Deze ingrediënten samenvoegen, rustig laten mengen en dan is deze heerlijke KookCie klaar!

We hopen jullie snel te zien op de volgende borrel en natuurlijk tijdens onze activiteiten!

Veel liefs,

KookCie 2017-2018

Commissieleden

Brigitte Koch praeses
Bo Garritsen ab actis I
Noah van den Hout quaestor I
Julia van Dommelen ab actis II
Danique Fijan quaestor II
Karen Zaky assessor

Kookcie 2016/2017

Lieve U.P.’ers,

De allereerste Kookcommissie der U.P.S.V. “Unitas Pharmaceuticorum”, bestaande uit drie eerstejaars en drie masterstudenten, staat te popelen om jullie brakke gesteldheid te verlichten met heerlijke brunches. Met deze nieuwste toevoeging aan U.P. is de vereniging nog completer. Graag stellen we onze commissie voor aan de waarde leden.

Te beginnen met Kay, onze enige, echte praeses aka chef de cuisine. Deze ervaren U.P.’er zal de KoCo in goede banen leiden, ondanks zijn chaotische trekjes. Kay is altijd enthousiast en zeer gepassioneerd over de kunst van het bakken.

Leila, onze top-ab I aka de sous-chef, zorgt voor enige orde in de chaos die KoCo is. Of brengt ze chaos in de orde? Altijd notulerend en aanwezig, is Leila iemand waarop je kan bouwen (en lekker mee kan koken).

Dan onze lieve Emma, zij is quaestor I aka de pâtissière van onze Kookcommissie. Er is geen recept waar volgens Emma geen geitenkaas bij kan. Als je een exotisch gerecht zoekt, dan ben je bij haar aan het goede adres.

Anna is een bijzonder geval. Naast dat ze CPS studeert, is ze ook nog vegetariër en brengt zo een unieke twist aan de KoCo. Ze kent allerlei lekkere vegetarische gerechten om zo haar mede-vega’s tevreden te stellen. Als ab actis II aka chef de vega zal zij een hele goede toevoeging voor de KoCo zijn.

Yahya, onze liefhebber van (mooie?) vrouwen en lekker eten, brengt veel ervaring met zich mee naar de KoCo. Samen met Emma zal hij de geldzaken regelen als quaestor II aka grillmaster. Soms een beetje brak, maar altijd vrolijk (behalve ’s ochtends dan), een mooie toevoeging aan de KoCo.

Last but not the least, maakt Fabian, onze assessor aka chef d’Italia, de KoCo compleet. Door zijn kennis van de Italiaanse keuken en vooral zijn lengte natuurlijk is hij niet te missen. Fabian is een van de nieuwste ‘chronische’ holbewoners en altijd in voor een praatje.

We hebben veel zin om leuke en lekkere activiteiten voor jullie neer te zetten dit jaar en zo de KoCo van start te laten gaan. We hopen jullie te zien bij onze lunches en andere activiteiten!

Commissieleden

Kay Wagelaar praeses
Leila Sophie Otten ab actis I
Emma Marin quaestor I
Anna Grootendorst ab actis II
Yahya Al-Sabti quaestor II
Fabian Driessen assessor